Danas Medveščak – Grosuplje na Pešćenici i Trešnjevka 2009 – Budućnost u Domu sportova

Utakmicama drugog kola večeras  (srijeda, 14. listopada) bit će nastavljeno natjecanje u sklopu regionalne Jadranske lige (MŽRKL). U Zagrebu su na rasporedu dvije utakmice u kojima Trešnjevka dočekuje u Dvorani 2 Doma sportova ekipu podgoričke Budućnosti, a Medveščak na Pešćenici slovensko Grosuplje.

Skupina A: Medveščak – Grosuplje (Pešćenica, 18.30 sati)

Braslav Turić, trener Medveščaka: “Grosuplje je ove sezone složilo vrlo kvalitetnu ekipu. Pojačane sa Terry Shaunom i Cecilom Okoye, već su na početku lige, pobjedom nad Play Offom, pokazale da su jedni od favorita naše skupine. Mi se nadamo da će nam se sutra priključiti Patricia Bura i da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu.”

Slavko Duščak, trener Grosuplja: “O ekipi Medveščaka ne treba puno trošiti riječi. To je ekipa koja svaku utakmicu igra na pobjedu, imaju dobre košarkašice i dobro su vođene. Mi imamo manjih zdravstvenih problema, malo smo gripozni, ali u Zagreb putujemo odigrati dobru i borbneu utakmicu.” (mžrkl)

Skupina B: Trešnjevka 2009 – Budućnost Bemax (Dvorana 2 Doma sportova, 20.00 sati)

Dean Nemec, trener Trešnjevke 2009: “Ova utakmica na domaćem terenu za nas je popravni ispit nakon nespretnog i nesretnog gubitka prošlog kola u Zenici sa pola koša. Na domaćem terenu ove sezone želja nam je sve utakmice igrati na pobjedu, te će već prva utakmica pred domaćom publikom biti test tog nastojanja. Svjesni smo kvalitete prošlogodišnjih sudionika F4, ali nadamo se dobroj igri na zadovoljstvo publike i borbi za svaki koš. Još uvijek se nismo kompletirali. Maja Krajačić još nije spremna, a Klaudija Dobroslavić tek je jučer prvi puta odradila uvodni dio treninga sa ekipom i nju još moramo čekati, ali vjerujemo da će i igračice koje će igrati biti dovoljne za utakmicu na pobjedu.”

Goran Bošković, trener Budućnosti Bemaxa: “Utakmica teška za nas jer posle dugog puta za Celje jedva da smo uspjeli malo da se regeneriramo. Igrat ćemo protiv dobrog i motiviranog protivnika koji je mnogo jači nego prošle sezone.” (mžrkl)

Foto: Trešnjevka 2009 – a sad pred svojom publikom protiv jakih protivnica /www.zkktresnjevka.com