Jadranska liga: Borba za domaći teren i četvrtfinale

Hrvatski predstavnici u Jadranskoj ligi, Medveščak i Trešnjevka 2009, imaju teška gostovanja u posljednjem kolu, koje se igra sutra (srijeda, 11. veljače). Medveščak ide na teško gostovanje u Veneciju gdje će izboriti ili izgubiti prednost domaćeg terena. To se isto odnosi na Reyer ne pobijedi li više od 14 koševa razlike. Trešnjevka 2009 ide ni na malo lakše gostovanje u Beograd, aktualnim prvakinjama Lige, ekipi Radivoj Korać. Zapravo sve četiri utakmice, koje se igraju u srijedu, izravno odlučuju o prednosti domaćeg parketa u četvrtfinalu ili o ulasku u doigravanje. Umana Reyer – Medveščak i Athlete Celje – Čelik su utakmice za prvo mjesto u skupinama, dok su utakmice Radivoj Korać – Trešnjevka 2009 i Badel 1862 – Grosbasket hvatanje posljednjeg vlaka za četvrtfinale. Satnicu i raspored utakmica možete vidjeti ovdje.

Evo što su treneri Medveščaka i Trešnjevke 2009 izjavili prije odlaska na gostovanja u Veneciju i Beograd:

Braslav Turić, trener Medveščaka: “Idemo u Italiju gdje nas očekuje jedna odlična ekipa, samim time i teška utakmica. Utakmica koja donosi dosta nama i Reyeru, nakon koje će se znati konačan poredak u skupini. Nadam se da ćemo odigrati kvalitetno, na nivou dosta naših utakmica u ovoj sezoni.”

Dean Nemec, trener Trešnjevke 2009: “Na gostovanje u Beograd napokon ćemo, barem za sada, više-manje kompletni. U sastav su se vratile Andrea Marić i Klaudija Dobroslavić. Upitna je tek Anita Kelava koja ima problem sa trenutno sveprisutnom virozom i temperaturom. Posljednja utakmica odigrana u MŽRKL sa Grosupljem, pa i uvjerljiva pobjeda od 66 koševa razlike u nedjelju u A1 ligi protiv Novog Zagreba daju nam za pravo da se nadamo dobroj igri i u Beogradu. To i jest jedini cilj. Pružiti dobar otpor i pokušati utakmicu držati u neizvjestnosti što dulje. Svjesni smo pritom da nas eventualna pobjeda vodi u četvrtfinale. Naravno uvijek se igra na pobjedu, ali realnost je da je Korać u ovom trenutku ipak kvalitetnija i iskusnija ekipa, a mi tražimo potvrdu napretka u odnosu na početak sezone i bolju formu uoči subotnjeg četvrtfinala Kupa Hrvatske.” (mzrkl.org)

Foto: Medveščak – domaći projekt protiv internacionalnih / zenska-kosarka.com