Jacović: U Rigi ćemo igrati čvrsto i u visokom ritmu

  • Tatjana Jacović je nakon odlaska Žane Lelas preuzela juniorsku Hrvatsku i zajedno je sa Valentinom Hrženjak vodi u Rigu. Žana Lelas je imala jaku reakciju na drugu dozu cjepiva Pfizer, koju je dobila u Požegi, pa je morala napustito reprezentaciju i otići kući na liječenje i oporavak. U pomoć stručnom stožeru je stigao seniorski izbornik Stipe Bralić kao savjetnik. Upitali smo trenericu Jacović što naše juniorke očekuje u Rigi:

  • U Rigi imamo jaku grupu, domaćin Latvija, Russija, Njemačka, Portugal i Rumunjska. Russija je prije dvije godine sa ovom generacijom bila prvak Europe u kadetskom uzrastu (U16), a Njemačka i Latvija u sredini tablice A divizije, dok su naše djevojke bile treće u B diviziji i time se vratile u A diviziju. Igrat će se čvrsta i kvalitetna  košarka u visokom ritmu i za to spremamo našu ekipu.

Valentina Hrženjak (ex.Šimunić) pomoćna je trenerica juniorki Hrvatske:

  • U Rigu putujemo za pet dana (25. srpnja). Nemamo više utakmica prije odlaska u Rigu. Skupina je jaka. Očekujemo dobar arganžman naših igračica i pripremamo se za brzu i agresivnu igru. Nadamo se što boljem plasmanu na ovom neslužbenom Europskom prvenstvu za juniorke.

ŽENSKA KOŠARKA / Tihomir Begić

Foto: Naše juniorke nakon pobjede nad Austrijom