Izbornik Stipe Bralić pozitivan, nije otputovao s Hrvatskom u Rigu

Izbornik ženske seniorske košarkaške reprezentacije Hrvatske Stipe Bralić i pomoćna trenerica Iva Borović Gregov nisu  s reprezentativkama danas otputovali u Rigu jer su im posljednji PCR testovi pozitivni.

“Reprezentacija će, piše službeni portal HKS-a, u latvijskom ‘balonu’ odigrati odlučujuće utakmice protiv Njemačke i Sjeverne Makedonije, te pozitivni nalaz izbornika nije mogao stići u lošije vrijeme – baš na ‘biti ili ne biti’ odlaska na EuroBasket. S obzirom da je serološki test izbornika Bralića također bio pozitivan, što znači da je utvrđeno postojanje antitijela za SARS CoV-2 virus, postoji nada da će na naknadnom PCR testu izbornik biti negativan, odnosno da će se priključiti reprezentaciji sa zakašnjenjem.”

Reprezentaciju će od sutra službeno voditi pomoćni trener Goran Gunjević, a stožeru će se priključiti i Mladen Erjavec, dugogodišnji instruktor HKS-a.

Koronavirus nije poštedio ni neke druge reprezentacije, njihove igračice i trenere, pa je tako i Slovenija za treći kvalifikacijski “balon” ostala bez izbornika Damira Grgiča i pomoćnog trenera Jure Krajnca, ali i igračica Mojce Jelenc i Lee Debeljak. O izostancima u reprezentaciji Njemačke već smo pisali.

ŽENSKA KOŠARKA

Foto: Njemačka reprezentativka Marie Gülich i naša Ivana Tikvić na utakmici Hrvatska – Njemačka u Zaboku u prvom kvalifikacijskom krugu/fiba.com