Izbornik Stipe Bralić: Ako smo kompletni, možemo svakog dobiti

Danas je u Valenciji izvršen ždrijeb za Europsko prvenstvo 2021. godine koje se od 17. do 27. lipnja održava u Francuskoj i Španjolskoj. Upitali smo izbornika Stipu Bralića kako on komentira skupinu D u kojoj je Hrvatska sa domaćinom Francuskom, Rusijom i Češkom.

  • Skupina nije lagana, ali nije nijedna na Europskom prvenstvu. Želja je bila izbjeći Francusku kao domaćina i Rusiju iz drugog šešira, ali šta je tu je. Imamo odličnu i talentiranu ekipu i ako smo kompletni možemo pobijediti bilo koju ekipu u Europi – rekao je izbornik Bralić ekskluzivno za naš portal.

Evo što je za Večernji list izjavila kapetanica Hrvatske i naša najefikasnija košarkašica u kvalifikacijama Ivana Dojkić:

  • Eto, baš smo dobile lijep poklon za Dan žena. Skupina je sigurno najjača od svih ostalih, ali ne bojimo se. Mi smo najjače kad je najteže. Od tri suparnika u skupini Francuska je kilometrima kvalitetnija od nas i to nemamo što tražiti. No, s Ruskinjama i Čehinjama možemo se ravnopravno nadmetati. Bitno je da izbjegnemo četvrto mjesto u skupini. To bi značilo put doma. Vjerujem da možemo biti barem ispred Češke. Prvi ide izravno u četvrtfinale, a drugi i treći igraju s drugim i trećim iz skupine C gdje također nisu lake suparnice. Na ta dva mjesta bit će vjerojatno Slovenija ili Turska.

ŽENSKA KOŠARKA

Foto: Izbornik Hrvatske Stipe Bralić / fiba.com