Izbornik Hrvatske Braslav Turić, te centri Marija Režan i Luca Ivanković o protivnicima na Eurobasketu 2015.

Svima je već poznato da se seniorska Hrvatska za Eurobasket 2015., koji se održava u Mađarskoj i Rumunjskoj od 11. do 28. lipnja, voljom budimpeštanskog ždrijeba nalazi u skupini C sa Rusijom, Srbijom, Latvijom i Velikom Britanijom. Upitali smo za komentar izbornika seniorske Hrvatske Braslava Turiča, koji je kroz dodatne kvalifikacije bez poraza doveo Hrvatsku na ovo najveće europsko reprezentativno natjecanje, kako ocjenjuje skupinu. To isto pitanje za naš portal komentirale su naše reprezentativke Marija Režan i Luca Ivanković, centarski par koji bi uz Ivu Slišković poželjeli mnogi klubovi i reprezentacije. Evo što su nam izjavili:

Izvukli smo neugodnu skupinu na EP. Rusija, Srbija i Latvija su ispred nas na Fibinoj listi, dok je jedino Velika Britanija iza nas. Dosta toga ovisit će o zdravstvenom stanju igračica. Ono što je u ovom trenutku dobro jest činjenica da mnoge od njih igraju kvalitetno i imaju dobre uloge u svojim klubovima. Mislim da će nam biti teško, ali se nadam da ćemo uspjeti napraviti dobre pripreme, te kroz nekoliko prijateljskih utakmica doći spremni i uigrani na Europsko prvenstvo. (Braslav Turić, izbornik seniorske Hrvatske)

Mislim da je skupina dobra, mogli smo i gore proći. Uvjerena sam da možemo svima pružiti veliki otpor i da se skupina može proći.  (Marija Režan, reprezentativni centar –  BC Avenida, Španjolska)

Pa zanimljiva grupa. Mislim da se sa svima možemo boriti i ravnopravno nositi i očekivati, naravno, dobar rezultat.  (Luca Ivanković, reprezentativni centar – Edrine, Turska)

Foto: Izbornik Hrvatske Braslav Turić