Izbornik Bralić odredio 12 igračica za utakmicu s Njemačkom

Andrijana Cvitković, Ana-Marija Begić, Klaudia Periša, Mia Mašić, Ivana Dojkić, Iva Slonjšak, Lea Miletić, Ivana Tikvić, Marija Režan, Ružica Džankić, Ana Petrak i Josipa Silov dvanaset je košarkašica Hrvatske koje je izbornik Stipe Bralić odredio za utakmicu s Njemačkom. On je večeras dao intervju za službeni portal HKS-a kojeg prenosimo u cijelosti:

  • Situacija je dosta neobična, bio mi je ovo prvi i jedini trening prije utakmice. Sigurno je da taj zadnji trening nije punog intenziteta, više se svodi na šutiranje, a prošli smo i igru 5 na 5, no situacija je zaista nesvakidašnja. Ipak, moramo se tome prilagoditi. Atmosfera u ekipi je dobra, cure su dobro raspoložene. Imamo sutra teških 40 minuta protiv Njemačke. Ključna je stvar da uđemo s jakom energijom u utakmicu i borimo se za svaku loptu i svaki skok, da odigramo u skladu s mogućnostima i mislim da bi to trebalo biti dovoljno – kazao je Bralić neposredno nakon treninga.

U reprezentaciji je sada i Marija Režan, inače članica euroligaške Prahe.

  • Mariju Režan sam dugo trenirao, tri sezone u Gospiću i godinama u reprezentaciji, uključivši Olimpijske igre u Londonu i završno s EuroBasketom 2013. godine. Ovo nam je prvi susret od tada, no znam što ona može, bez sumnje je među pet najboljih centara u Europi, a ekipi puno znači i kvalitetom i kao izuzetna osoba.

Četrnaest igračica je prisutno u Latviji, kojih će 12 ući u sutrašnji zapisnik?

  • Bio sam cijelo vrijeme u koordinaciji s kolegama trenerima koji su ipak odradili većinu treninga i otpale su one najmlađe: Ivana Ujević i Anđela Marić (r. Katavić, op.a.). Sigurno je da im je ovo velika škola i iskustvo. Ja bih najradije da sve igraju, ali to je naravno nemoguće. Šteta je da je otkazana utakmica protiv Makedonije jer bi tada sve dobile priliku odigrati.

Već smo ranije govorili o tome kako njemačkoj reprezentaciji nedostaje nekoliko igračica, među ostalima Sabally i Gülich, ima li tu kakvih promjena?

  • Da, ono što znamo jest da Gülich ima problem s koronavirusom, a Sabally je ozlijedila zglob. To su im sigurno dvije najbolje igračice, obje iz WNBA, a u europskom dijelu sezone Gülich igra u Valenciji, a Sabally u Fenerbahceu. Time nam je situacija olakšana, međutim velika bi greška bila kad bi pomislili ‘lako ćemo’ i onda tu prednost pretvorili u minus, ako se opustimo. To se ne smije dogoditi jer Njemice imaju dosta dobru ekipu i bez njih, dobro trče, fanatično se bore i moramo ih respektirati.

Utakmica Njemačka – Hrvatska igra se 4. veljače s početkom u 15.30 sati. Izravan prijenos možete pratiti na Sportskoj televiziji i na FIBA You Tube kanalu. Našim košarkašicama želimo odličnu igru i uspjeh.

Tekst i foto: HKS