Izbornica Anđa Jelavić skratila popis na 14 seniorki

Ana-Marija Begić (Udominate Basket), Lea Miletić (Battipaglia), Ivana Tikvić (Torino), Nina Premasunac (Broni), Tea Buzov (Zabiny Brno), Ružica Džankić (Sepsi Sic), Iva Todorić (Medveščak), Patricia Bura (Medveščak), Carmen Miloglav (Keltern), Iva Slonjšak (Cinkarna Celje), Ivana Dojkić (Sparta&K), Antonija Sandrić (CCC Polkowice), Marija Režan (USK Praha) i Andrea Marić (Cinkarna Celje) 14 su košarkašica s kojima će izbornica seniorske Hrvatske Anđa Jelavić sa svojim pomoćnicima danas započeti pripreme u Ivanić-Gradu za drugi ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje se 2019. održava u Latviji i Srbiji.

– Krećemo s istim sastavom kao što smo bili u studenome 2017., osim jedne mlađe igračice koja će nam se priključiti, a to je Andrea Marić. Sistem je takav da imamo tri dana priprema. Naravno, htjela bih vidjeti neke mlađe cure ovdje, ali to vrijeme jednostavno ne dozvoljava. Što se tiče prve utakmice protiv Makedonije, mi na svaku utakmicu idemo na pobjedu – jednostavno su takvi ciljevi. Moramo se tako postaviti. Hoćemo li mi te ciljeve ostvariti ili ne to ćemo vidjeti, ali ono zajedništvo, borba i htijenje na utakmicama koje smo pokazali u studenome, nadam se da će se nastaviti i u veljači – rekla je izbornica Jelavić na konferenciji za medije upriličenoj u Hrvatskom košarkaškom savezu uoči starta priprema.

– Ovaj drugi mjesec je za nas zaista jako zauzet jer imamo niz akcija – izjavio je Josp Vranković, glavni tajnik HKS-a i nastavio: “To što otvaramo s ženskom reprezentacijom na određen način i veseli jer bi moja osobna želja bila da se ono što je prezentirano u prve dvije utakmice prenese i na ove dvije utakmice. Smatram da je i prva utakmica sa Švedskom jako dobro odrađena, pogotovo druga gdje je Hrvatska upisala pobjedu protiv Italije. Curama želim puno sreće u nadolazećim utakmicama i s druge strane da ih nastavimo podržavati kao dosada.” 

-Naravno da se jako veselim što sam u Hrvatskoj i što ću vidjeti svoje cure. Jako smo uzbuđeni što krećemo s novim utakmicama. Prve dvije utakmice smo odlično odradili. Mislim da nam je utakmica protiv Italije dobar vjetar u leđa za naredne dvije. Naravno nijedna utakmica neće biti lagana. Makedonija je dobar protivnik, iako smatram da će one možda biti malo opuštenije jer imaju dva poraza, ali mi se moramo 40 minuta boriti za svaku loptu kako u Makedoniji tako i u Švedskoj. Nadam se stvarno da ćemo pobijediti obje utakmice i ja mislim da to možemo. Trebamo samo vjerovati i biti ogromna podrška jedna drugoj – rekla je na konferenciji za medije Ana-Marija Begić, košarkašica švedskog Udominate Basketa.

Sljedi nekoliko dana priprema u Ivanić-Gradu pa potom odlazak u Skoplje na utakmicu protiv Makedonije 10. veljače i u Stockholm 14. veljače protiv Švedske. Hrvatska u drugi krug ulazi sa jednom pobjedom i jednim porazom.

Foto: S konferencije za medije u HKS-u / Snimio: Marin Sušić