Izbornica Anđa Jelavić objavila širi popis seniorki

Hrvatska ženska reprezentacija 22. svibnja 2017. u Ivanić-Gradu kreće s pripremama koje će biti test za sve igračice koje su na popisu a što ga je objavila nova izbornica Anđa Jelavić. Veliko pojačanje na samom početku rada za izbornicu Jelavić bit će pomoćna trenerica reprezentacije Vedrana Grgin Fonseca, koja je članica Stručnog savjeta za žensku košarku i naravno jedna od najiskusnijih hrvatskih košarkašica sa zavidnim sportskim životopisom, trenerice koja će zasigurno uvelike pomoći svim igračicama kako bi se vratile na europsku scenu – što je i prvi cilj. Grgin Fonseca je dva puta bila prvakinja WNBA (Los Angeles Sparks) što dovoljno govori o tome kakva je igračica bila i koliko može pomoći djevojkama svojim iskustvom i svojim savjetima. Osim toga, treba naglasiti kako je bila i prvakinja Europe sa Spartakom iz Moskve.

– S obzirom na zaista veliko košarkaško iskustvo, igračice će od Vedrane itekako moći dosta toga naučiti. Drago mi je da će biti s nama i da će biti dio ove priče koja nas očekuje, otkrila je izbornica Jelavić te se osvrnule se izbornica na popis igračica za prijateljske utakmice koje slijede početkom lipnja.

– Odlučila sam se za mlađe igračice. Neke od njih igraju u inozemstvu, ali većina, nekakva baza, je iz hrvatske lige. Ovo je sjajna prilika za mlađe igračice da se dokažu i izbore mjesto u seniorskoj reprezentaciji. Svaka od njih će dobiti priliku u prijateljskim utakmicama koje nas očekuju i vidjet ćemo tko će kako reagirati i tko će se priključiti starijim igračicama u Kvalifikacijama za EuroBasket, objasnila je izbornica ženske reprezentacije Anđa Jelavić.

– Stav Stručnog stožera je takav da je bolje vidjeti što nam mlade igračice mogu ponuditi, odnosno, zbog samog plana priprema koji je koncipiran na način da je bolje da se iskusnije igračice odmore i rehabilitiraju kako bi došle spremne na onaj dio koji nas očekuje u Kvalifikacijama za EP (11. i 2. mjesec). U razgovoru sa starijim igračicama, neke od njih imaju ozljede od sezone i logično je da ih zaliječe jer su nam potrebnije u kvalifikacijskim utakmicama, nego sada na prijateljskim utakmicama gdje će fokus biti usmjeren na to koja će igračica kako odreagirati i na koju ćemo moći računati u budućnosti – dodala je za kraj izbornica Jelavić.

Pripremni ciklus ženske seniorske reprezentacije u Ivanić Gradu kreću 22. svibnja 2017., a završava 10. lipnja 2017., odnosno povratkom reprezentacije s prijateljskih utakmica iz Češke.

POPIS IGRAČICA: 1. Ana Marija Begić (Campus Promete), 2. Lea Miletić (ŽKK Pula), 3. Lana Pačkovski (Albino), 4. Nina Premasunac (La Spezia), 5. Tea Buzov (Visby), 6. Ružica Džankić (Enisey Krasnoyarski Kraj), 7. Iva Todorić (ŽKK Medveščak), 8. Patricia Bura (ŽKK Medveščak), 9. Carmen Miloglav  (Avenida), Klaudija Periša (ŽKK Šibenik), Anja Majstorović (ŽKK Medveščak), Marija Radoš (ŽKK Medveščak), 13. Ivana Blažević (Palermo), 14. Marijana Mamić (Croatia 2006).

STRUČNI STOŽER: Anđa Jelavić (trenerica), Vedrana Grgin Fonseca (pomoćna trenerica) i Vladimir Englman (pomoćni trener).

PRIJATELJSKE UTAKMICE (raspored):

  • 1. lipnja 2017. Hrvatska – Slovenija
  • 2. lipnja 2017. Mađarska – Hrvatska
  • 3. lipnja 2017. Mađarska – Hrvatska
  • 8. lipnja 2017. Češka – Hrvatska
  • 9. lipnja 2017. Češka – Hrvatska

Foto: Anđa Jelavić na OI u Londonu 2012. godine /fibaeurope.com