Izborni sabor HKS-a 28. lipnja! Što će donijeti?

Izborni sabor Hrvatskog košarkaškog saveza održat će se 28. lipnja ove godine, znači za tjedan dana. Jedan kandidat za predsjednika je poznat – nekadašnji čelnik HKS-a između 2002. i 2004. godine Ivan Šuker. Nekadašnji ministar financija u Vladi Republike Hrvatske zbog koje je funkcije tada i tražio razrješenje s mjesta predsjednika HKS-a. U utrku za predsjednika, kako je izjavio, ide na nagovor bivših košarkaških proslavljenih reprezentativaca sa željom i ciljem da košarku vrati košarkašima. Lijepo za čuti, a kandidadirat će ga Košarkaški savez Zagrebačke županije. Nas interesira što će Šuker, ako bude izabran, moći donijeti hrvatskoj ženskoj košarci? Već smo spominjali da je najmanje što se može učiniti jest izabrati ženu (poznato i dokazano žensko košarkaško ime) za dopredsjednicu Saveza koja bi bila odgovorna za razvoj i afirmaciju hrvatske ženske košarke. Koja bi vodila brigu o njezinu razvoju i položaju u sklopu krovne nacionalne košarkaške organizacije, borila se za njezin status kako ne bi bila balast Savezu i njegovo “neželjeno dijete” nego ravnopravna sastavnica u koju će se mnogo više ulagati i od koje će se potom s pravom očekivati mnogo bolji rezultati.

– Želim pomoći i klubovima koji su u teškom financijskom stanju, koji se muče s plaćanjima skupih kotizacija za natjecanje, želim im pomoći da prodišu i nastave stvarati novi kvalitet. To je moguće, rekao je Šuker. Također želim onemogućiti da se ikada više pojave slučajevi poput Amerikanke (Shavonte Zelous, op.a.) koja zbog proceduralnih pogrešaka nije uspjela zaigrati za Hrvatsku na EuroBasketu 2015 niti da itko više prijeti sankcijama našim reprezentativnim selekcijama.

Dok ovo pišemo još se ne zna hoće li se za novi mandat kandidirati aktualni predsjednik HKS-a Danko Radić. Odluku će donijeti u tjednu koji dolazi.

Foto: Hoće li dva Šukera biti na čelu dva hrvatska saveza – Ivan i Davor Šuker