Ivona Matić se vratila u Ragusu

Nakon što je nekoliko posljednjih sezona igrala u Italiji, 34-godišnja Dubrovčanka Ivona Matić vratila se tamo gdje je i počela “ljubav” s narančastom loptom – u svoj Dubrovnik i Ragusu. Ona je jedna od najboljih igračica poniklih u dubrovačkom klubu, košarkašica s velikim međunarodnim iskustvom, nekadašnja reprezentativka, i sigurno će s njom Ragusa u drugi dio sezone ući znatno jača. Ruke zadovoljno trljaju i predsjednik kluba Tomislav Tabak i trener Raguse Braslav Turić jer niti jedna prvoligaška ekipa nema na centarskim pozicijama to što sada ima Ragusa, pa su im i izgledi za osvajanjem naslova prvakinja Hrvatske ali i Kupa znatno porasli.

Za sve to ima realnih šansi uz postojeći roster dubrovačkih košarkašica. U prvenstvu su Hrvatske po prvi put u više od četvrt stoljeća postojanja kluba jesenske prvakinje, a uspješno su prošli i prvi dio Kupa. Dolaskom Ivone Matić, koja je svojedobno zajedno igrala s majkom Cvetanom prvoligaške utakmice, a koja je danas pomoćna trenerica u Ragusi, aspiracije na najviše košarkaške tronove neprikrivene su. Kažimo i to da je Ivona Matić prva članica Ženskog košarkaškog kluba Raguse iz Dubrovnika koja se s osvojenom broncom popela na pobjedničko postolje kao kadetska reprezentativka Hrvatske na Europskom prvenstvu.

Ivona Matić košarku je profesionalno igrala u Francuskoj (Pays d’Aix), Slovenije (Celje), Njemačkoj (Keltern) i Hrvatskoj (Gospić, Ragusa i Lupa promotion) te u talijanskoj Serie A2 (Bolzano, Vicenza, San Pietro).

Foto: Ivona Matić vratila se u staro jato/žk