Ivezić i Carter predvodile Plamen Požegu do nove pobjede u Ligi za ostanak

Kao vino – što starija to bolja. To se može reći za Jelenu Ivezić koja je i u utakmici protiv KAŽL-a vrhunski odigrala – 25 poena, 7 skokova i 8 asistencija uz valorizaciju 29. Njoj se priključila i Chassity Alliyah Carter sa double-double učinkom (22 poena i 10 skokova). U ekipi KAŽL-a, koja je u Požegu stigla oslabljena, dvoznamenkaste realizacije imale su Nejašmić, Lokica i Zovko.

Plamen Požega – KAŽL 77:60 (19:11, 16:17, 28:11, 14:21)

  • Plamen Požega: Ivezić 25, Bošković -, A.Berger -, Bašić 11, Glomazić 13, Maričević 0, Vojvodić 0, L.Hrmić -, Benić -, Bunčić -, La Mama 6, Carter 22. Trener: Vladimir Englman
  • KAŽL: Strilić 0, Ljubić 0, Nejašmić 18, Jakšić 0, Bešlić 3, Lokica 13, Zovko 12, Ljubos 4, Smiljanić 6, Božan 4. Trenerica: Žana Lelas

Žana Lelas, trenerica KAŽL-a: “Čestitam domaćim curama i treneru na pobjedi. U zadnja dva dana smo ostali bez tr igračice (Marić, Pavić, Dujić), to nas je malo poremetilo, pa izuzev Zovko, igrali smo sa pretkadetkinjama (2), kadetkinjama (3) i juniorkama (4). Poraz nikad nije lijep, ali moramo stjecat iskustvo i učiti u svemu tome. Danas nismo bili na nivou ni trkački, ni obrambeno, a pogotovo napadački. Ne može se dobit’ utakmica sa jednom ili dvije igračice, bar ne naša mlada ekipa. Nešto sasvim drugo je Jelena Ivezić, divim joj se kako sa lakoćom igra i predvodi ekipu Požege, a danas je imala još nekoliko raspoloženih suigračica. Baš nekako nisam zadovoljna, ne radi poraza, već radi toga šta puno osciliramo, ali sada već imamo 15-tak jakih utakmica iza sebe, to ne bi smjelo bit izraženo u tolikoj mjeri.”

Vivien Nejašmić, košarkašica KAŽL-a: “Znali smo da nas očekuje teško gostovanje s obzirom da nismo došli u punom sastavu. Dok smo se u prvom poluvremenu držale dogovora iz svlačionice i kontrolirali obranu i skok, imali smo prihvatljiv rezultat. U drugom poluvremenu dopustile smo ekipi Požege previše napadačkih skokova što su one kaznile i otišle na dvoznamenkastu razliku. Čestitam ekipi Požege na zasluženoj pobjedi, a mi se okrećemo idućem kolu. Mlada smo ekipa i imamo puno mjesta za napredak, s trenericom ćemo sigurno analizirati pogreške da ih u budućim utakmicama svedemo na minimum.”

Andrea Glomazić, košarkašica Plamen Požege: “Još jedna pobjeda u nizu, četvrta povezana. U dobrom smo ritmu svaki dan se dižemo još više. Prenijeli smo na utakmicu sve ono što smo pripremali tijekom ovog tjedna. U ovoj smo utakmici ušli kao favoriti i bili smo fokusirani da to opravdamo, što uvijek nije lako. Dobro smo otvorili utakmicu i nastavili smo igrati smireno i u napadu i u odbrani. Ekipa KŽZL- a je veoma brza i agresivna, međutim mi smo iskustvom i hladom glavom odgovorili na njihovu igru. Čestitam gostujućoj ekipi na dobroj i fer igri. Također želim čestitati curama na odličnoj igri, ali imamo još dosta toga za pokazati.”

Vladimir Englman. trener Plamen Požege: “Dobro smo iskautirali protivnika, od samog početka smo poveli, riješili smo njihovu agresivnu igru, spriječili njihovu tranziciju i trku. Tako smo cijelo vrijeme kontrolirali utakmicu. Moglo je biti i više razlike, ali smo dali svima ostalima da igraju. Ne bih nikog izdvojio od mojih cura jer stvarno sve su ovu utakmicu odigrale maksimalno i takvim pristupom i zalaganjem nemamo nikakvih problema vezano za ostanak u ligi. Moram priznati da mi se izuzetno sviđa ekipa KAŽA-la koja je mlada, poletna i brza, ali iskustvom smo uspjeli anulirati te prednosti koje imaju u odnosu na nas i zahvaljujem im se na fer i korektnoj igri.”

ŽENSKA KOŠARKA

Foto: Jelena Ivezić i danas je odigrala vrhunski/ Snimio: Alen Vojvodić