Ivanković novi izbornik seniorske reprezentacije Hrvatske, Šućurović juniorske, Nemec kadetske

Na 14. sjednici Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza, koji je održan u Vodicama, donesena je odluka o nositeljima aktivnosti ženskih reprezentacija u predstojećem razdoblju. Odluke su:

  • Na mjesto izbornika ženske seniorske reprezentacije imenovan je  Vladimir Ivanković
  • Na mjesto trenera ženske juniorske reprezentacije imenovan je  Goran Šućurović
  • Trenerom ženske kadetske reprezentacije imenovan je Dean Nemec

Vladimir Ivanković, izbornik seniorske Hrvatske: “Velika je čast biti izbornikom bilo koje Hrvatske, a posebno seniorske. Hopoteka koju mi je ostavio gospodin Bralić je velika, ali vjerujem da možemo nastaviti tim putem – putem sudjelovanja na velikim natjecanjima. Posao koji nas čeka nije lagan. Očekuju nas kvalifikacije za Europsko prvenstvo.”

Dean Nemec, trener kadetske reprezentacije Hrvatske: “Sa kadetskom reprezentacijom čeka nas tijekom ovog ljeta težak posao i puno rada. Grupa koju smo izvukli na EP nije mogla biti teža (Srbija, domaćin Mađarska i prvaci Europe Španjoska) i svaka pobjeda u njoj bit će velika i značajna. Prvi zadatak bit će stoga osigurati ostanak u A diviziji i igrati utakmicu po utakmicu pa pokušati izboriti što bolji ukupni plasman za koji vjerujem da može biti negdje oko sredine redoslijeda na EP. Eventualni plasman u četvrtfinale EP bio bi velik kao kuća. Treba reći da ova generacija igračica rođenih 1998. i ranije nema neko značajnije međunarodno iskustvo niti na klupskom, a niti na reprezentativnom planu. Isto tako nemamo niti jedne igračice u tom godištu koja značajnije participira u svom klubu u igranju A1 lige. To je značajan hendikep i kao što sam rekao očekuje nas puno rada i truda na proljetnim i ljetnim pripremama za EP.”

Goran Šućurović, trener juniorske reprezentacije Hrvatske: “Imenivanje za izbornika juniorske reprezentacije Hrvatske velika mi je čast i doživljivam to kao veliko priznanje za moj dosadašnji rad u ženskoj košarci. Isto tako nadam se da ćemo djevojke, stručni stožer i ja opravdati ukazano nam povjerenje i dostojno reprerezentirat Hrvatsku žensku košarku. Evropsko prvenstvo počinje 17.07.2014. i nećemo baš imati puno vremena za pripreme budući školska godina završava tek 13.06.2014., a djevojkama bi ovim putem poručio da dovedu u red ocijene u školi jer će ih eventualne negativne ocijene i dodatni ispiti eleminirati iz programa i selekcije. Zato, cure, “knjige u ruke”. U Portugalu smo izvučeni u grupu C zajedno sa Španjolskom, Poljskom i Nizozemskom. Izuzetno jaka skupina, ali isto tako i izuzetno motivirajuća skupina. Ići ćemo utakmicu po utakmicu, iz svake nastojati izvući najviše od svojih mogućnosti i onda dobar rezultat ne bi smio izostati. Za mene osobno četrvt-finale i plasman među 8 najboljih bio bi dobar rezultat, a kad si u četvrtfinalu, onda imaš pravo na razmišljanje i o nekom većem ostvarenju.”

Foto: Nakon klupskih u Novom Zagrebu slijede obveze sa seniorskom Hrvatskom – novi izbornik seniorske Hrvatske Vladimir Ivanković na klupskom time-outu / Snimio: Stjepan Spretnjak

1 KOMENTAR

  1. Neslužbeno, pomoćnik, točnije pomoćnica gosp. Nemecu će biti Monika Kovač.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime