Ivani Dojkić i Athlete Celju Kup Slovenije

Naša mlađa reprezentativka Ivana Dojkić i njezina slovenska ekipa Athlete Celje osvojili su Kup Slovenije. U finalnoj utakmici bez većih su problema pobijedili Triglav iz Kranja 77:49.

Triglav – Athlete Celje 49:77 (6:22, 11:18, 14:15, 18:22)

  • Ivana Dojkić (Athlete Celje) –  27.30 minuta (1 sk, 2 as, 2 ul) – 5 koševa (2P 2-6, 3P 0-3, 1P 1-1)

Ekipa trenera Damira Grgiča odmah je na početku dala do znanja da Triglav nema što tražiti u finalu. Zaigrale su košarkašice iz Celja angažirano, brzo i agresivno te su djevojkama iz Kranja dopustile samo šest koševa u prvoj četvrtini. A kako je to izgledalo u Sloveniji i na njihovom ženskom košarkaškom finalu kupa, pogledajte:

[youtube id=”qFgEsQh6jFA” width=”600″ height=”350″]

Ivana Dojkić, košarkašica Athlete Celja: “Htjela bih prvo reći da sam jako zadovoljna i sretna što smo osvojili kup. Mislim da smo odigrali pametno i jako kvalitetno, te potvrdili još jednom da, iako smo mlada ekipa, imamo veliku kvalitetu i potencijal. To nam je ujedno poticaj za daljni rad i preostali dio sezone. Iskoristila bih ovu priliku da još jednom čestitam svojim suigračicama, trenerima i upravi kluba.”

MVP finala kupa Slovenije bila je Eva Lisec, koja je po završetku izjavila: “Čestitam mojim suigračicama na borbenoj igri. Od samog smo početka utakmice pokazale da smo najbolja ekipa u Sloveniji. Triglavu smo se htjele osvetiti za prošlogodišnji poraz u polufinalu. Držale smo se svih dogovora i bile koncentrirane cijelu utakmicu. Ponosna sam na svoje suigračice.”

Foto: Ivana Dojkić, prva sezona u Celju  i prvi trofej / fibaeurope.com