Ivana Tikvić sljedeće sezone u Broniju

Iako su sezone u mnogim ligama za košarkašice tek završile ili su na samome kraju, brojni europski klubovi već su počeli sa slaganjem rostera za sljedeću sezonu. Tako je danas i službeno potvrđeno  da će hrvatska reprezentativka Ivana Tikvić (C-194-94) sljedeće sezone promjeniti sredinu i dres grčkog Olympiacosa zamjeniti onim talijanskog prvoligaša PF Bronia u kojem je dvije zadnje sezone igrala naša reprezentativka i njena nekadašnja klupska košarkašica iz Medveščaka Nina Premasunac.

Ivana se tako nakon godinu dana ponovo vraća u Italiju, zemlju u kojoj je provela tri pune sezone vrlo uspješno igrajući za PF Umbertide i  Torino.

Karijeru je započela u Medveščaku  s kojim je osvojila sve što se u Hrvatskoj moglo osvojiti na klupskoj razini, od mlađekadetskog, kadetskog, juniorskog pa sve do seniorskog uzrasta osvojila je Ivana Tikvić, a osim Medveščaka u Hrvatskoj igrala je još za ŽKK Pulu odakle je ostvarila transfer u Olympiacos.  Na reprezentativnom planu  najveći joj je uspjeh onaj kadetski iz Grčke 2010. kada su hrvatske kadetkinje bile viceprvakinje Europe. Članica je seniorske reprezentacije Hrvatske s kojom je igrala EuroBasket 2015., te sudjelovala u kvalifikacijama za Eurobasket 2017. i 2019. godine.

Foto: Ivana Tikvić sljedeće sezone seli u Broni / PF Broni

Krešimir Dabić