Ivana Tikvić iz Pule u EuroLigu

Večeras se u Puli zamalo dogodilo iznenađenje u kojem je novajlija u Prvoj ženskoj ligi, ekipa Zagreba, umalo pobijedila favoriziranu Pulu. Bila je to šokantna utakmica u prvom redu za trenera Pule Ivana Đukića čije košarkašice nisu dovoljno i ozbiljno shvatile kakva ih opasnost može vrebati od odlične ekipe Gjure Simona iz Trnskog.

Pula – Zagreb 71:70 (22:24, 22:15, 16:20, 11:11)

  • Pula: Đukić 14, Pjevac -, Tikvić 13, Perko 2, Došen -, Čop -, Ramljak 9, Trehub 18, Đikić 7, Simović 6,  Škapin 2.
  • Zagreb: G.Grizelj 11, Plavljanin 14, Sorić 8, Hajdin 13, Čić 0, Crnjak -, Marić -, Mamić 10, Jurić 10, Soldo 2, D.Grizelj 2

Zagreb je 17 sekundi prije kraja vodio 70:69, Katarina Trehub je nakon promašaja Ivane Đukić za tri poena uspjela ostvariti napadački skok iz kojeg je dovela Pulu u vodstvo 71:70 i 15 sekundi prije kraja Zagreb ima napad za pobjedu. Matilda Sorić šutira i ne pogađa, Antonija Jurić spašava loptu i ostaju tri sekunde do kraja. Aut za Zagreb u kojem Zagreb ne uspijeva ni uputit šut. Pula se ovaj  put doista provukla protiv Zagreba i sretno uknjižila nove bodove na svoj konto.

Ova utakmica bila je i oproštajna od dresa Pule za našu reprezentativku Ivanu Tikvić koja je realizirala prelazak u grčki Olympiacos, aktualne prvakinje te zemlje,  gdje će uz Mirnu Mazić, koja tamo igra drugu sezonu, igrati utakmice B skupine EuroLige. Trener Ivan Đukić svjestan je što znači odlazak jedne ovakve igračice za Pulu:

– Bila mi je izuzetna čast što sam imao takvu igračicu i osobu u ekipi i bio sam počašćen što je baš nas izabrala da dođe nakon igranja u Italiji. O njenim igračkim kvalitetama ne treba ništa posebno govoriti, jedna je od najboljih košarkašica koja je igrala kod nas. Bit će nam teže u nastavku, ali vjerujem da će se ostale cure sada uozbiljiti i nastaviti na tragu kojeg je zadala Tikvić. Želim joj puno uspjeha u Olympiacosu i puno dobrih igara i da ne zaboravi obećanje da će se opet kad-tad vratiti u Pulu.

Foto: Reprezentativka Ivana Tikvić odlazi u grčki Olympiacos / fiba.com