Ivana Dojkić u moskovskom Spartaku

Ivana Dojkić (180-97), hrvatski međunarodni play, od iduće će sezone nositi dres jednog od najboljih europskih klubova – moskovskog Spartaka. Taj transfer realiziran je iz višestrukog i aktualnog slovenskog prvaka, celjskog košarkaškog kluba Athlete Celje, u kojem je Ivana igrala posljednje dvije sezone i osvojila naslove prvakinja te zemlje. Prošle sezone i Kup Slovenije. U moskovski Spartak odlazi sa sljedećim učinkom u SKL  – u 21 utakmici je zabijala 12.2 koša po utakmici, imala prosječno 3.3 skokova, 5.4 asistencije i 3.3 oduzete lopte. Bila je Top 1 slovenskog prvenstva po asistencijama i broju oduzetih lopti. Specijaliirani košarkaški portal Eurobasket.com proglasio ju je košarkašicom godine u najboljoj ženskoj slovenskoj košarkaškoj ligi (SKL) i najboljom stranom igračicom.

Prošla je sve reprezentativne uzraste Hrvatske, a profesionalno je u Hrvatskoj igrala za Lupu promotion i Novi Zagreb s kojim je osvojila Kup Hrvatske i igrala finale A1 lige.

Ivana Dojkić: “Odluka o odlasku iz Celja nije bila laka. To je klub s kvalitetnim radom i profesionalnim i dragim ljudima. U dvije sezone u Celju, zahvaljujući izvrsnom radu, napredovala sam i kao igrač i osoba. Želim se zahvaliti treneru Damiru Grgiću  i  svim ostalim članovima stožera, vodstvu kluba i dosadašnjim suigračicama za podršku koju sam imala na svakom koraku. Dolazak u Celje bio je u mojoj košarkaškoj karijeri pun pogodak i Celje će u mom srcu uvijek imati posebno mjesto. Odlazak u Spartak, jedan od najistaknutijih europskih klubova,  za mene je kao vrlo mladu igračicu veliko priznanje. Sigurno je to novi korak naprijed na mom košarkaškom putu. Veselim se izazovima koji su ispred mene. Spremna sam nastaviti raditi vrlo teško svaki dan i dati sve od sebe i na taj način opravdati povjerenje ruskog kluba koji me doveo u svoje redove. “

Foto: Ivana Dojkić / fibaeurope.com