Ivana Dojkić otišla iz Novog Zagreba i karijeru nastavlja u slovenskom ŽKK Athlete Celju

Hrvatska juniorska reprezentativka Ivana Dojkić ( 1997 , 180 cm ) novi je član ŽKK Athlete Celje  s kojim je potpisala četverogodišnji ugovor. Dojkićeva je jedna od najtalentiranijih mladih europskih košarkašica, a do sada je igrala za ekipu Novog Zagreba, jedinog hrvatskog ženskog euroligaša – izvjestio nas je Mitja Prince, glasnogovornik ŽKK Athlete Celje. Tijekom karijere s Trešnjevkom je bila mlađekadetski prvak Hrvatske, potom prelazi u Novi Zagreb s kojim je u posljednje tri godine dva puta bila kadetski prvak Hrvatske, dva puta pobjednik Kupa Hrvatske za žene “Ružica Meglaj Rimac” i prvak Hrvatske u sezoni 2012/2013

Na reprezentativnom planu, na dva europska kadetska prvenstva na kojima je sudjelovala (2012. i 2013.), ova košarkašica rođena u Poreču, s Hrvatskom je osvojila 2012. deveto mjesto i bila četvrti strijelac sa 16.5 koševa po utakmici, a prošle godine također četvri strijelac sa 14.1 košem po utakmici. Kadetska Hrvatska je bila te godine osma u Europi.

Ivana Dojkić, ZKK Athlete Celje: “Svi znamo da je Celje na europskoj razini vrlo cijenjen u radu s mladim košarkašicama. Vjerujem da je to za moj daljnji razvoj idealna košarkaška sredina. Jasno mi je da me slijedećih godina čeka puno napornog i kvalitetnog rada. Većinu mojih novih suigračica znam iz međusobnih susreta i kluba i reprezentacije, tako da vjerujem da s mojom prilagodbom na novu sredinu neće biti problema. Radujem se novim izazovima i nadam se da će sljedeća sezona i za mene i moj novi klub biti uspješna.”

Damir Grgić, trener ŽKK Athlete Celje: “Ivanu Dojkić znam i pratim već dugo vremena. Dakako, to je jedna od najtalentiranijih košarkašica rođenih 1997. godine u Europi. Drago mi je da se, unatoč pozivima iz mnogih europskih klubova, odlučila doći u našu sredinu koja ima optimalne uvjete za njezin daljnji košarkaški razvoj. Vjerujem da će Ivana moći nastaviti put nekih naših bivših košarkaša koji sada uspješno igraju u poznatim europskim klubovima.”

Foto: Ivana Dojkić i trener ŽKK Athlete Celje Damir Grgić /athletecelje