Ivana Dojkić ostaje u mađarskom Atomeromu KSC Szekszard

Hrvatska reprezentativka Ivana Dojkić (G-180-97) i sljedeće sezone ostat će članica mađarskog Atomeromu KSC Szekszarda  s kojim će nastupati i u EuroCupu iduće sezone. Rezultat je to obostranog zadovoljstva dosadašnjom suradnjom.

Ivana je prošle sezone odigrala ukupno 18 utakmica u prvenstvu Mađarske te je prosječno ostvarivala učinak od 11.4 koševa, 3.7 skokova i 3.8 asistencija po utakmici. Svojim dobrim igrama pomogla je klubu u ostvarenju rezultatskih ciljeva – plasmanu u Play- Off prvenstva Mađarske i finale kupa Mađarske. Također je odigrala i 4 utakmice u EuroCupu gdje je prosječno ostvarivala učinak od  8.3 koševa, 2.3  skokova i 3.0 asistencija po susretu, a njezin Atomeromu KSC Szekszard  zaustavljen je u 1/8 finala ovog elitnog klupskog natjecanja od SPAR Citylift Girone.

Kroz dosadašnju karijeru u inozemstvu igrala je u Sloveniji za ŽKK Cinkarnu Celje s kojim je osvojila dva naslova prvaka i dva Kupa Slovenije, potom u Rusiji za Spartak iz Moskve i Mađarskoj za Atomeromu KSC Szekszard, dok je u Hrvatskoj branila boje Novog Zagreba s kojim je osvojila Kup Ružice Meglaj Rimac i igrala finale prvenstva Hrvatske u sezoni 2013/2014.

Kad je u pitanju njen reprezentativni put, kao kadetkinja je sudjelovala na dva europska prvenstva  divizije A – 2012. u Mađarskoj (Hrvatska je zauzela 9. mjesto, a Ivana je na tom turniru u 8 odigranih utakmica prosječno ostvarivala učinak od 16.5 koševa, 6.1 skokova, 2.8 asistencija po utakmici) i 2013. u Bugarskoj (Hrvatska je zauzela 8. mjesto, a Dojkić je na tom turniru ostvarivala učinak od 14.1 koševa, 3.0 skokova i 2.5 asistencija). Sa juniorskom reprezentacijom Hrvatske sudjelovala je na Europskom prvenstvu Divizije A 2015. godine u Sloveniji  te je na tom turniru u 9 odigranih utakmica prosječno ostvarivala učinak od 20.0 koševa , 5.9 skokova i 2.6 asistencija po susretu i bila je najbolji strijelac tog natjecanja, a Hrvatska je u konačnici  zauzela 9. mjesto. Kao seniorska reprezentativka branila je boje Hrvatske u kvalifikacijama za EuroBasket 2017. godine u Češkoj i  EuroBasket  2019. godine u Srbiji i Latviji.

Krešimir Dabić

Foto: Ivana Dojkić i u novoj sezoni u istom dresu