Ivana Dojkić MVP i najbolji strijelac turnira u Sopronu, Anderea Marić skakačica, Lupice pete

Četiri pobjede i samo jedan poraz, prvog dana od Vasasa, na kraju su dovele male Lupice na 5. mjesto II. U16 Girls Champion’s Cupa koji se ovaj tjedan odigrao u mađarskom Sopronu. U borbi za 5. mjesto Novi Zagreb je savladao slovensko Athlete Celje sa 72-56 (19:11, 19:20, 12:11, 22:14), uz čak 26 poena i 16 (!!!) skokova Andree Marić (u svih 5. utakmica imala je double-double učinak) i 18 poena, 5 skokova, 5 asistencija i 4 ukradene lopte Ivane Dojkić.

Šteta je što je poraz od Vasasa prvog dana bio toliko visok, jer su male Lupice iz utakmice u utakmicu igrale sve bolje, te su sigurno i ovaj put mogle do medalje. Lani su sa dva poraza bile treće, ove godine s jednim – pete. No, još veći su osmjeh na lice u Novom Zagrebu izmamile sljedeća činjenice:

  • Ivana Dojkić MVP je turnira u Sopronu, i time dokazala da spada na sam europski vrh
  • Ivana Dojkić najbolji je strijelac turnira
  • Andrea Marić najbolja je skakačica turnira
  • Ivana Dojkić članica je najbolje petorke turnira.

Novi Zagreb ne treba brinuti za budućnost. Ovaj odličan rezultat, uz Ivanu Dojkić i Andreu Marić, postigle su i: Matea Tadić, Marija Jerković, Nikolina Macan, Anja Kukolja, Marcela Lekaj, Ivona Franić, Martina Marošević, Doris Grizelj, Diana Grizelj i Tihana Stojsavljević.

Ekipe su na turniru bile podijeljene u dvije skupine. A su činile: Soproni Darazsak Academy (Mađarska), Athlete Celje (Slovenija), Riga (Latvija), Reyer Venezia (Italija), a B: Vasas Basket Academy (Mađarska), Sport School “Trinta”(Rusija), Frisco Brno (Češka) i Novi Zagreb (Hrvatska).

Nakon težeg poraza u prvom kolu od Vasasa, male Lupice su odlično odigrale protiv Brna i Moskve, predvođene odličnom Ivanom Dojkić (s prosjekom od 30 poena po utakmici), sjajnom Andreom Marić (double double u svim utakmicama) te Tihanom Stojsavljević, Anjom Kukoljom i 14-godišnjom Mateom Tadić, te zabilježile dvije pobjede. Međutim, Vasas je očigledno birao protivnika u polufinalu, pa je izgubio od Brna, što je Lupice stavilo u borbu za plasman od petog do osmog mjesta. U prvoj utakmici razigravanja savladale su Reyer iz Venezie 75:58, i to nakon što su na poluvremenu gubile 13 razlike. Opet je odlična bila Ivana Dojkić sa čak 38 poena, 4 asistencije i 4 skoka, Andrea Marić ponovno je imala double double učinak sa 12 poena i čak 15 skokova, Tihana Stojsavljević 10 poena i 11 skokova te Anja Kukolja sa 7 poena i dvije asistencije.

I od drugih novosti iz Novog Zagreba kažimo da je na sjednici Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza, koji je održan 21. studenoga 2013, glavni trener Novog Zagreba Vladimir Ivanković, imenovan članom Stručne savjeta za žensku košarku.

Foto: Novi Zagreb u Sopronu / Snimio: www.zkk-lupapromotion.com

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime