Ivana Blažević ostaje u Njemačkoj

Ivana Blažević (184-F-93)  i sljedeće sezone ostati će članica njemačkog prvoligaša Flippo Baskets BG 74  Göttingen, rezultat je to obostranog zadovoljstva dosadašnjom suradnjom.

U 21 ligaškom nastupu koliko ih je upisala protekle sezone prosječno je ostvarivala učinak od 10.5 koševa, 7.5 skokova, 1.0 asistencija, 1.4 osvojenih lopti i 0.7 blokada po utakmici, te je bila jedna od najvažnijih karika svoga tima. U odigranom dijelu sezone Flippo Baskets BG 74 ostvario je  9 pobjeda i imao 12 poraza te je osigurao plasman u Play – Off koji se zbog pandemije korona virusa na koncu nije odigrao.

U inozemstvu kroz dosadašnju karijeru igrala je u BiH  za sarajevski Play-Off s kojim je osvojila  naslov prvaka Bosne i Hercegovine, te u Italiji za drugoligaše Palermo, Udine i Parking Graf Cremu, dok je u Hrvatskoj branila boje Zadra, Gospića, Pule, Lupe Promotion i Kvarnera.

Ivana Blažević prošla je sve reprezentativne selekcije Hrvatske. Kao kadetkinja sudjelovala je na europskim prvenstvima divizije B 2008. godine u Bugarskoj  i 2009. u Estoniji, kao juniorka bila je članica reprezentacije koja je 2011. godine na Europskom prvenstvu divizije B u Miškolcu osvojila zlatnu medalju, te je tada u 8 nastupa na tom turniru prosječno bilježila učinak od 8.2 koševa, 4.5 skokova, i 0.6 asistencija. Članica seniorske reprezentacije je od 2017. godine i sudjelovala je u kvalifikacijama za Eurobasket 2019. godine u Latviji i Srbiji.

Krešimir Dabić