Ivana Blažević iz talijanske Serie A2 seli u Njemačku

Hrvatska reprezentativka Ivana Blažević (184-F-93) napušta redove talijanskog drugoligaša Parking Graf Creme te će karijeru nastaviti u njemačkom prvoligašu Flippo Baskets BG 74.

Iza Ivane je vrlo uspješna sezona u kojoj je odigrala  ukupno 34 ligaške utakmice te je prosječno  ostvarivala učinak od 9.4 koševa,7.2 skokova, 0.5 asistencija,1.0 osvojenih lopti i 0.6 blokada po susretu. Svojim dobrim igrama pomogla je klubu da ostvari zapažene rezultate ove sezone. Izboren je plasman u polufinale Play – Offa, te je osvojen kup Serie A2,

U inozemstvu kroz dosadašnju karijeru igrala je u BiH  za sarajevski Play-Off s kojim je osvojila  naslov prvaka Bosne i Hercegovine, te u Italiji za drugoligaše Palermo,  Udine  i Parking Graf Cremu, dok je u Hrvatskoj branila boje Zadra, Gospića, Pule, Lupe Promotion i Kvarnera .

Ivana Blažević prošla je sve reprezentativne selekcije. Kao kadetkinja sudjelovala je na europskim prvenstvima divizije B 2008. godine u Bugarskoj  i 2009. u Estoniji, kao juniorka bila je članica reprezentacije koja je 2011. godine na Europskom prvenstvu divizije B u Miškolcu osvojila zlatnu medalju, te je tada u 8 nastupa na tom turniru prosječno bilježila učinak od 8.2 koševa, 4.5 skokova, i 0.6 asistencija. Članica seniorske reprezentacije je od 2017. godine i sudjelovala je u kvalifikacijama za Eurobasket 2019. godine u Srbiji i Latviji.

Krešimir Dabić

Foto: Ivana Blažević će u Njemačkoj igrati prvoligašku košarku