Ivan Đukić, trener Pule Moviter: Cilj nam je biti među četiri najbolje hrvatske ekipe

2. listopada počinje nova sezona Premijer ženske lige Hrvatske. Dvanaest ekipa starta za nove naslove i što bolji plasman, a jedna od njih je Pula Moviter koja u 1. kolu dočekuje osječku Mursu. Trener Ivan Đukić još će jednom povesti svoje djevojke u nove košarkaške izazove. Kako se spremaju i što očekuju u sljedećoj sezoni i s kakvim rosterom ulaze u nju samo su neke od tema o kojima smo porazgovarali s trenerom pulskih premijerligaških košarkašica.

Kako se Pula Moviter priprema za novu sezonu?

  • Za početak priprema cijele ekipe smo odredili 30. 8. mada  sa curama koje su ovdje i koje mogu trenirati smo počeli 16. 8. Što se tiče samih priprema odradit ćemo ih u Puli i u sklopu njih planiramo nekoliko prijateljskih utakmica, a završni dio će biti naš tradicionalni turnir koji je okvirno planiran za vikend 25. i 26.9.

Koji su ciljevi?

  • Što se tiče nekih ciljeva koje očekujemo ove godine prvi i najbitniji je taj da ne dolazimo u borbu za opstanak a želja mi je ući u doigravanje za prvaka to jest među prve 4 ekipe.
Katarina Trehub se u Pulu vratila iz Italije gdje je s ekipom Akronos Moncelieri izborila Serie A1 – prvu talijansku ligu.

S kojim rosterom krećete u ostvarenje tih ciljeva?

  • Što se tiče naše ekipe u novo prvenstvo ulazimo sa većinom cura iz prošle sezone. Za nas neće igrati Nina Krstić malo zbog ozljede, a više iz jednog jako lijepog razloga i ovim putem se joj zahvaljujem na jednoj lijepoj sezoni koju je provela kod nas. U Ameriku  na nastavak studija se vraća Barbara Trehub kojoj isto želim da ostvari sve svoje zadane ciljeve, ali pošto je ona naša igračica još će se ona družiti sa nama. Što se tiče dolazaka u novoj sezoni  poznata je stvar da ja teško mogu biti zadovoljan bez nekog iz familije Trehub pa nam se vraća starija sestra Katarina. Ovim putem se zahvaljujem mami Vesni Trehub zna ona zašto. Druga povratnica u naše redove je Karin Škapin koja je već bila kod nas i odlučila da će svoj nastavak igranja u Hrvatskoj nastaviti kod nas i pošto se dobro poznajemo i znam šta dobivamo njenim dolaskom, dogovorili smo se u nekoliko sekundi. Treća nova igračica je mlada Kristina Županić koja dolazi iz ŽKK Broda, a  trenutno je igračica Požege. Upisala je studij u Puli i drago mi je da nas je izabrala kao klub gdje će nastaviti svoje igranje. Ostatak rostera je već poznat od lani, a čine ga Maja Ramljak, Ivana Đukić, Sara Plavljanin, Sara Borić, Kelli Ann Schrauth, Nina Perić, Stela Gal, Lucija Begonja, Dea Petrinčić. Moram još reći da mi je drago da nam se napokon pridružuje i Marijana Pervan (ex Mamić) i još ćemo priključiti nekoliko mlađih cura.
Karin Škapin je nova/stara igračica ŽKK Pule! Ima 22 godine, visoka je 177cm i igra na poziciji 3, a po potrebi može pokriti i poziciju 4.

Liga je opet jedinstvena. HKS je vratio stari sustav natjecanja, što kaćete na to?

  • Mi smo za jedinstvenu ligu bili i prošle godine, Nadam se jedino da nam ovaj virus neće poremetiti planove ove sezone.

Ukinuta je i sporna klauzula igranja na dvojnu licencu na koju su mnogi imali i te kakve primjedbe. Pogotovu u kvalifikacijskoj ligi za ulazak u Premijerligu (Liga za prvaka)!

  • Podržavam tu odluku mada sam i ja bio uvelike krivac što se to  sad ukida.

Tko su po vama najveći favoriti za nove prvakinje Hrvatske?

  • Dok ne budem imao uvid u rostere svih ekipa teško mi je sada nekog isticati pa ću onako od oka reći da mi se Medveščak čini jednom od tih ekipa pošto ostaje u istom sastavu od lani. Požega slaže jednu jako ozbiljnu ekipu, treba vidjeti šta će Ragusa dovesti ove godine. KAŽL će ove godine biti sigurno neugodna ekipa i tu vidim i zagrebačke klubove Trešnjevku i Zagreb koji radi na ojačanju ekipe. Na kraju svim klubovima želim uspješnu sezonu i da se ove godi vratimo normalnom igranju, da se i ovo nešto gledatelja vrate na tribine i da ne bude odgode utakmica ili ne daj Bože prvenstva. 

ŽENSKA KOŠARKA/Tihomir Begić

Foto: Ivan Đukić trener pulskog prvoligaša Pula Moviter/ Naši Tići