Ivan Đukić i ŽKK Pula, trener i klub koje je “pomilovala” korona

Možda je doista svjetska rijetkost da jedna ekipa koja nije ostvarila niti jednu pobjedu u 16 kola ostane u Prvoj ligi. Ali dogodilo se u Prvoj ženskoj ligi Hrvatske i to kome – ŽKK Puli i njezinom treneru Ivanu Đukiću. U šali mu prebacujemo da je koronavirus samo njega  i ŽKK Pulu “pomilovala” i “spasila”! Šeretski smo mu rekli tu konstataciju jer je on inače poznat po takvoj komunikaciji. Je li tako, Đuka?

  • O koroni mogu reći da razmišljamo da slijedeće godine promijenimo ime kluba i zovemo se Žkk Korona Pula, a ja znam reći da sam ja nulti pacijent koji je donio virus u Evropu. Pomogla je ona mnogim klubovima da ostanu u ligi ali sa 0-16 skorom mislim da nema nikog. Za sljedeću sezonu ne smijem dozvoliti da se dogodi nešto slično jer ne znam koliko tih virusa ima da me spasi.

– Imali ste nedavno skup trenerske udruge. Šta ste pametno zaključili?

  • Prije par dana smo imali skupštinu trenera gdje sam predložio da bi se ovaj naš uspjeh trebao adekvatno nagraditi i kolege su rekle da je dovoljno i to što imam više sreće nego pameti, ali bar smo kolegu Turića nagradili ulaskom u Upravni odbor Udruge kad već nismo sa titulom.

– Hoće li doći do dijeljenja Prve ženske lige?

  • Što se tiče načina igranja lige za slijedeću sezonu po nekim informacijama postoji mogućnost da budu dvije skupine prve lige. Nadam se da im nećemo davati imena po bojama jer eto odmah problema tko gdje želi igrati ili im dati neka neutralna imena – naprimjer crna i crvena skupina. Liga bi po tom prijedlogu imala 12 klubova podijeljenih u dvije skupine sa po šest, a onda bi prva tri kluba igrali za prvaka a ostala tri za opstanak.

– Dogodine i sa jednom pobjedom možeš sto posto premašiti ovosezonski učinak?

  • Što se tiče ciljeva za slijedeću sezonu meni je možda i najlakše jer ja sa samo jednom  pobjedom prebacujem plan u odnosu na prošlu za 100%. Ali potrudit ćemo se mi da ga prebacimo i za više jer se ne smijemo dovesti u prošlogodišnju situaciju.

Foto: Trener Pule Ivan Đukić/žk