Iva Todorić u novoj sezoni u dresu Raguse

Hrvatska reprezentativka i dosadašnja košarkašica zagrebačkog Medveščaka Iva Todorić sljedeće će sezone igrati za dubrovački ženski košarkaški klub Ragusa.

– Nakon prelijepih osam godina u Medveščaku došlo je vrijeme da odem u drugi klub. Ovim putem željela bih se zahvaliti svom sad već bivšem klubu, upravi, trenerima, a najviše mojim suigračicama na svemu što sam proživjela i doživjela u ovom razdoblju dok sam bila igračica Medveščaka. Pošto nemam ambicija ići igrati u inozemstvo, već se zaposliti i uz to pokušati odigrati još koju sezonu u Hrvatskoj, prihvatila sam ponudu ŽKK Raguse. Klub ima dosta velike ambicije u narednoj sezoni te se nadam da ću svojom igrom pokušati pomoći curama i klubu u ispunjavanju ciljeva koji su zacrtani za iduću sezonu – ekskluzivno je za naš portal izjavila Iva Todorić, košarkašica sa akademskim obrazovanjem (magistrica ekonomije).

Davno smo napisali da u Prvoj ženskoj ligi Hrvatske, a sigurni smo i šire, nema takve košarkašice koja u igru unosi toliko energije, koja toliko komplet ekipu vuče naprijed na više i bolje, koja motivira i oduševljava fizičkom snagom i energijom. Takvu igračicu u ekipi bi poželio svaki trener i zato je ona pun pogodak Raguse.

S Medveščakom je u Hrvatskoj osvojila sve što se moglo osvojiti – nositeljica je 6 naslova prvakinja Hrvatske i 5 naslova pobjednica Kupa Hrvatske, a prošle su je sezone struka (treneri) proglasili najboljom košarkašicom Hrvatske.

Na reprezentativnom planu Todorić je prošla sve uzrasne kategorije.

Tihomir Begić

Foto: Iva Todorić /žk