Iva Slonjšak: Samo nek’ me zdravlje posluži

U sklopu priprema za predstojeću sezonu ekipa Cukurove Basketbol sudjelovala je na pripremnom turniru “Erciyes Cup” na kojem je sa dvije pobjede i jednom porazom zauzela drugo mjesto . U prvoj utakmici turnira Cukurova je uvjerljivo slavila protiv Adane rezultatom 101:67, potom je uslijedio poraz od Izmit Belediyespora u drugoj utakmici turnira rezultatom 75:60 dok je za kraj turnira i potvrdu drugog mjesta ekipa Cukurove svladala Bellonu Kayseri Basketbol nakon produžetka 83:82

Boje ekipe iz Mersina brani i hrvatska reprezentativka Iva Slonjšak koja se nakon ozljede stopala,  zbog koje je propustila veliki dio prošle sezone, polako ali sigurno vraća u formu, te je ekskluzivno za naš portal progovorila o teškoj sezoni koja  je iza nje dosadašnjem toku priprema i očekivanjima za predstojeću  sezonu.

– Nažalost, prošla sezona nije išla po mojem planu. Nakon tek tri odrađena mjeseca u novom klubu, dolaskom na zadnji krug reprezentativnih kvalifikacija za EuroBasket u studenom, otkrivena mi je ozbiljna ozljeda pete, te sam morala ići na operaciju stopala. Oporavak je trajao šest mjeseci i ljeto sam provela u teretani i na igralištu, pripremajući se za novu sezonu. No, svejedno sam bila spremna da će mi možda trebati neko vrijeme da budem ‘ona stara ja’ na terenu. Početkom kolovoza vratila sam se u klub, gdje smo se okupile i počele sa pripremama. Prije tjedan dana krenuli smo s pripremnim turnirima i pošto se radi o poprilično novo sastavljenoj ekipi, trebat će nam još neko vrijeme da se u potpunosti uigramo. Ove godine je moj klub, Cukurova, odlučila pomladiti roster i dati nama mlađima više prilika i odgovornosti u igri. Rekla bih da je svakako cilj ući u playoff Turske lige, a što se tiče Eurolige, tu nam je cilj što bolje odigrati svaku utakmicu, te iz utakmice u utakmicu napredovati. Gledajući iz moje perspektive, cilj mi je prvo da me zdravlje posluži, da steknem povjerenje trenera kroz dobre igre i da kroz igranje u Turskoj ligi, a pogotovo kroz Euroligu, steknem čim više iskustva i samopouzdanja koje bi mi uz marljivo treniranje koristilo za što boljim napretkom u karijeri”.

Krešimir Dabić

Foto: Iva Slonjšak