Iva Slonjšak na posudbi u Elazigu

Hrvatska reprezentativka Iva Slonjšak  (SG-183-97) ovu će sezonu provesti u redovima turskog prvoligaša  Elazığ İl Özel İdaresi Basketbol gdje će igrati kao posuđena igračica Cukurove Basketbol.

– Trenutno se dobro osjećam i dobro treniram – započela nam je priču Iva Slonjšak – no s obzirom da sam praktično zbog teže ozljede stopala izbivala skoro cijelu sezonu izvan parketa, u razgovoru s vlasnikom kluba zajednički smo odlučili da u cilju što bržeg i boljeg povratka u formu odem na posudbu jednu sezonu u turski prvoligaški klub Elazig, te ću se nakon ove sezone ponovno vratiti u Cukurovu. Moj matični klub Cukurova trenutno ima problema u rosteru zbog ozljeda par igračica i primorani su dovesti nove igračice gdje ja ne bih dobila dovoljnu minutažu u igri, koja mi je u ovom trenutku potrebna za što bolji povratak u staru formu. Upravo stoga mislim da je ova posudba bio logičan izbor. U novom klubu sam zadovoljna s uvjetima za rad i napredak, kao i sa stručnim stožerom i suigračicama i s nestrpljenjem očekujem početak prvenstva.

Prvi nastup za svoj novi tim Iva će imati već ovoga vikenda (12.10) kada u okviru prvog kola turskog prvenstva Elazığ İl Özel İdaresi Basketbol gostuje u Izmitu kod ekipe Izmit Belediyespora.

Krešimir Dabić

Foto: Elazig – novi klub Ive Slonjšak (broj 16)