Iva Ciglar novi play maker ‘Lupica’, Lucila Pascua novi centar

Prvakinje Hrvatske, ŽKK Novi Zagreb, započeo je slagati roster za novu sezonu. U Klubu je jako dinamično – jedni odlaze, drugi dolaze… Evo najnovijih informacija:

Iva Ciglar (168, 28), najbolja hrvatska organizatorica igre, nakon devet godina igranja po inozemstvu, vraća se u Zagreb kao najbolje rješenje na uvijek kritičnom mjestu playa. Novi Zagreb i Iva dogovorili su suradnju na godinu dana.

Lucila Pascua (195, 30), ili jednostavno “Lucy”, centar španjolske reprezentacije i ovogodišnjih prvakinja Španjolske Parfumerias Avenida i ŽKK Novi Zagreb dogovorili su suradnju na dvije godine. Iskusni španjolski centar zasigurno će pomoći u ostvarivanju težnji kluba za ponavljanjem osvajanja duple hrvatske krune, kao i značajnijeg iskoraka u Europi.

Antonija Jurić (179, 24) i ŽKK Novi Zagreb produžili su ugovor i popularna Tonka će i ove godine predvoditi “Lupice” u domaćim i međunarodnim natjecanjima. Igračica koja je prema izboru portala eurobasket.com najviše napredovala u protekloj sezoni biti će veliki adut trenera Ivankovića.

Inja Butina, Lana Pačkovski i Zrinka Brkljačić ostat će u rosteru i sljedeće sezone. Od mlađih igračica seniorkama će se priključiti, i to u punom pogonu, Ivana Dojkić, Tihana Stojsavljević, Darija Mijatović i Anja Kukolja.

Razgovori s Evom Komplet i Monikom Bosilj (178, 28) su pri kraju, i potpis ugovora za slijedeću sezonu očekuje se uskoro.

– Klub je također zaključio ugovor sa jednom od najtalentiranijih mladih igračica na poziciji “dvojke” u istočnoj Europi, koja već ima euroligaško iskustvo, s tim da će objava ovog potpisa uslijediti kroz neko vrijeme. Nastavljaju se pregovori s dvije igračice na poziciji četvorke, radi se o igračicama reprezentativnog ranga, kao i s jednom igračicom na poziciji “petice”, koja je također reprezentativka svoje zemlje. U svakom slučaju, ŽKK Novi Zagreb će u slijedeću sezonu ući “obnovljen”, ali, po svemu sudeći, jači nego ove godine. Trenutno nije u planu dovođenje američkih pojačanja – rekao nam je predsjednik ‘Lupica’ i trener Vlado Ivanković.

Foto: Iva Ciglar bit će motorna snaga novih “Lupica” / Snimio: FIBA Europe

3 KOMENTARI

  1. Čestitam Novom Zagrebu osvajanje kupa i prvenstva za predstojeću sezonu!
    Ako je zadnjih sezona bilo nedoumica oko toga tko će biti prvak više ih nema.Sad bi se i Pleter mogao ubaciti među 4 najbolje Cro ekipe…….

  2. Da da…mislim da im je ovo dosta za ponovit uspjeh…dobar odabir igrača, šta je je…

  3. I ovim putem zahvaljujem se Milanu Bandiću na sjajnoj janjetini kojom je počastio prisutne u Mravu tokom prošlonedjeljne proslave NZ naslova prvaka …..uz zaključak da bi za 1/20 koliko se ulaže u Cibonu NZ skupio najmanje 5 pobjeda u Europi (dočim je Cibona zadnji put pobjedila još u vrijemem Mihe Nakića i pokojnog Dražena)…….za 1/10 Ciboninog Zagreb bi imao žkk predstavnika na Final Eight Euroleague…..a za 1/5 finalistu istog!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime