Iva Ciglar i Novi Zagreb raskinuli suradnju

Da i te kako ima istine u “info šuškanju” potvrđuje i slučaj Ive Ciglar koja je sa Novim Zagrebom sporazumno raskinula ugovor i prekinula svaku suradnju. A počelo se “šuškati” o njezinu odlasku mnogo ranije, a kulminacija je bila njezin neodlazak u Salamancu na euroligašku utakmicu protiv Perfumerias Avenide. A onda i potvrda informacija da su hrvatska reprezentativka Iva Ciglar i Novi Zagreb sporazumno raskinuli jednogodišnji ugovor koji je potpisan u svibnju 2013. godine.

Novi angažman nije dugo tražila. Mađarski euroligaš UNIQA Euroleasing Sopron dogovorio je sve uvjete sa 28 – godišnjom hrvatskom međunarodnom playmakericom koja je ove sezone igrala u tri lige – A1, MEL i EuroLigi. U četiri utakmice hrvatske nacionalne lige (A1) imala je po utakmici 13.8 postignutih koševa, 2.3 skoka i 5.8 asistencija. U EuroLigi je također odigrala četiri utakmice gdje je prosječno postizala 6.8 koševa, imala 1.8 skok i 2.5 asistencije. U 11 odigranih utakmica Srednjoeuropske lige (MEL), Iva Ciglar je prosječno po utakmici davala 12.5 koševa, 2.9 skokova i 3.8 asistencija.

Prisjetimo se, prije dolaska u Novi Zagreb Iva Ciglar je pošle sezone igrala u Perpignan Basket (LFB) u najboljoj francuskoj ligi. U 28 utakmica postigla je 7.1 koš po utakmici, 2.8 skoka i 4.2 asistencije. Novi klub Ive Ciglar UNIQA Euroleasing Sopron također igra EuroLigu u Skupini B i trenutno se nalazi na posljednjem mjestu sa jednom pobjedom i tri poraza. Sopron igra i MEL ligu – trenutno je na drugoj poziciji ispred Novog Zagreba sa 10 pobjeda i dva poraza. Dana 11. siječnja 2014 u Trnsko dolazi Sopron pa ćemo tada moći opet vidjeti Ivu Ciglar ali u dresu ovog poznatog mađarskog kluba za koji će ubuduće nastupati.

Foto: Iva Ciglar “odlepršala” u Sopron / fibaeurope.com

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime