Iva Brkić (ex Ciglar) trenerica u Trešnjevci 2009

Jednom košarkašica, uvijek košarkašica. Srećom da imamo takve osobe koje su na ovaj ili onaj način vezane za narančastu loptu i da svoja bogata košarkaška iskustva i znanje prenose na mlađe naraštaje koji dolaze. Jedna od takvih je naša poznata i priznata internacionalka, reprezentativka Iva Brkić, poznatija kao Ciglar. Upravo ona je u svojstvu trenerice stigla u redove kluba s Trešnjevke. Hrvatska olimpijka i nekadašnja kapetanica hrvatske reprezentacije, bit će zadužena prije svega za rad s najmlađim polaznicama, piše službeni portal ŽKK Trešnjevka 2009. Također će po potrebi biti i dio ostalih stručnih stožera klupskih omladinskih selekcija.
  • Sretna sam i zahvalna što sam dobila ovu priliku u KK Trešnjevka 2009. Oduvijek mi je bila želja biti dijelom jedne ovakve nevjerojatne i uspješne košarkaške priče. Vjerujem da ću opravdati ukazano povjerenje – rekla je Iva Brkić. Imam visoke ambicije i jasne ciljeve koje želim ostvariti. Svjesna sam da sve djevojke koje ćui trenirati neće postati vrhunske košarkašice, ali sam sigurna da će sve  postati snažnije, samouvjerenije i zdravije mlade žene koje će znati prepoznati univerzalne životne vrijednosti i biti spremne za život koji dolazi poslije košarke. A one djevojke koje će dovoljno jako željeti  ostvariti svoj san i biti najbolje, njima ću biti na stalnom raspolaganju uz sva svoja znanja i iskustvo.
Iva Ciglar u dresu mađarskog Soprona
O bogatoj karijeri nove Trešnjevkine trenerice i koordinatorice omladinskih pogona moglo bi se dugo pisati, ali ovo su neki od njezinih najdražih trenutka u 25 godina dugoj košarkaškoj karijeri koje uvijek voli naglasiti:
1. Odlazak na Olimpijske igre u Londonu 2012 godine.
2. Prva zlatna medalja na mlađem kadetskom prvenstvu Hrvatske.
3. Osvajanje prve medalje na Europskim prvenstvima za hrvatsku žensku košarku.
4. Povijesno osvajanje mađarskog prvenstva s Györom.
5. Nastupi u Euroligi s tri različita kluba.
6. Kad me kćer Barbara i cijela moja obitelj gledala na tribinama kao kapetanicu hrvatske ženske košarkaške reprezentacije.
7. Nastupi na tri Europska prvenstva uz potporu bliskih članova obitelji. Nažalost četvrto
Europsko prvenstvo mi je nesretno promaklo zbog ozljede.
I za kraj najvažnije:
8. Da nije bilo košarke, danas ne bi imala svoju obitelj, supruga Filipa i dvoje djece Barbaru i Franju.
Izvor: ŽKK Trešnjevka 2009
Foto: Iva Ciglar kao kapetanica predvodila je reprezentacije Hrvatske/ FIBA