Iva Borović oprostila se od aktivnog igranja košarke

Pet naslova prvakinja Hrvatske, četiri puta pobjednica Kupa Hrvatske “Ružica Meglaj Rimac”, i to sve s Medveščakom, klupski je saldo kapetanice Medveščaka Ive Borović koja se ovih dana oprostila od aktivnog igranja košarke. Više od 12 godina aktivno je s narančastom loptom igrala diljem Hrvatske. Počela je u rodnom Zadru, u Školi košarke Leonardo Bajlo, odakle je kao kadetkinja prešla u ŽKK Zadar s kojim je osvojila kadetski naslov prvaka Hrvatske. Kada je prešla na studije u Zagreb počela je u Croatiji 2006, potom Agramu, a od 2010. godine u dresu Medveščaka doživljava najljepše trenutke svoje sportske karijere. Iz Medveščaka je pozvana i u najbolju nacionalnu selekciju pa je boje reprezentacije Hrvatske branila na Europskom prvenstvu 2015. godine.

Izrazita tricašica, nezaustavljiva i precizna kad je pođe šut, prošle sezone je postizala prosječno 17 koševa. – Kako igram na poziciji beka šutera, od mene se i očekuje da budem dobar realizator, jednom nam je rekla u razgovoru. I bila je puno puta najefikasnija košarkašica Medveščaka. Izabrana je prošle sezone za najbolju igračicu Prve lige Hrvatske po izboru trenera. I odlučila otići upravo kad je bila na vrhu. Najbolja. No, Borović će i dalje ostati u košarci – već dva europska prvenstva pomoćna je trenerica mlade reprezentacije Hrvatske (U20), a sljedeći posao bit će joj vođenje mladih košarkašica Medveščaka (rođ. 2004. – 2008.), kojima će prenositi svoje košarkaško znanje koje nije malo. Naime, nakon što je magistrirala smjer košarke na zagrebačkom Kineziološkom fakultetu, Iva Borović trenutno završava doktorski rad pa će uskoro postati prva žena u Hrvatskoj s doktoratom upravo iz košarke.

Od svoje kapetanice ŽKK Medveščak se oprostio na svojim službenim stranicama, zahvalio joj kao najboljoj igračici i poželio puno sreće u nadolazećim izazovima. I naš portal se pridružuje.

Foto: Iva Borović s pokalom za prvakinje Hrvatske prošle sezone / zkkmedvescak