Ipak bez ženskog All Starsa ove godine. Dogodine – moguće

Ove godine je skupina košarkaških entuzijasta dala poticaj za konačno organiziranje i ženskog All Starsa u Hrvatskoj. Trenerica Zadra Marija Mazija prvi je inicijator, potom predsjednik ŽKK Zadar Olivio Meštrović, a naš portal je u svom razvojnom planu imao upravo tu ideju. Zadar je imao najviše i volje i želje, ali i mogućnosti, (velika dvorana Višnjik je bila na raspolaganju kao i sve ostalo potrebno za održavanje ženskog All Starsa). Agilni predsjednik ŽKK Zadar Olivio Meštović službeno je poslao pismo namjere u ime ŽKK Zadar Hrvatskom košarkaškom savezu, odnosno povjereniku za A1 žensku košarkašku ligu Tončiju Anzuloviću, s molbom da HKS podrži organizaciju i održavanje All Stars utakmice hrvatske ženske košarke u sklopu III. OTP Košarkaškog mastersa veterana u Zadru 20. – 23. ožujka 2014. godine.

Hrvatski košarkaški savez pozdravio je poticaj da se održi i ženski All Stars. U odgovoru HKS-a na pismo predsjedniku ŽKK Zadar Oliviju Meštroviću o ovom poticaju stoji: “Hvala na Vašoj i inicijativi ŽKK Zadar za održavanje ženske All stars utakmice koju sam proslijedio nadležnima u HKS-u, ali koju nažalost nismo u mogućnosti uvrstiti u kalendar ove godine iz razloga što nemamo slobodan termin, a prvenstvo mora završiti u predviđenim terminima da bi ženska seniorska reprezentacija mogla imati predviđene pripreme prije ljetnih kvalifikacijskih utakmica. Nadam se da će ovu Vašu inicijativu podržati i ostali klubovi i da ćemo je uvrstiti u kalendar za narednu sezonu.” stoji u odgovoru što ga je potpisao HKS-ov povjerenik za žensku košarku Tonči Anzulović.

Najvažnije je da postoji dobra volja, a ona je iskazana i u ovom odgovoru krovne košarkaške organizacije Hrvatske. Kad je riječ o potpori ostalih prvoligaških klubova, portal zenska-kosarka.com poslao je cirkularno pismo svim A1 ligašima o načelnom podržavanju ove ideje održavanja All Stars utakmice i pismeno su je podržali gotovo svi klubovi Split, Zadar, Ragusa, Rockwool Pula, Trešnjevka, Medveščak, Novi Zagreb Šibenik, premda vjerujemo kako ni Studenac, Kvarner i Gospić, koji se pismeno nisu odredili, nemaju ništa proitv. Naprotiv, jer je održavanje All Starsa sigurno pozitivan iskorak u afirmaciji i hrvatske ženske košarke. Slične i vrlo uspješne smotre imaju već duži niz godina npr. naši susjedi Slovenci, koji o njima imaju samo riječi hvale.

Termin kad će se igrati ženski All Stars također je važan i ovogodišnji prijedlog da bude 23. ožujka u Zadru splet je okolnosti i želja da se konačno krene i s ženskim All Starsom i u Hrvatskoj i to u sklopu programa III. OTP Košarkaškog mastersa veterana od 20. do 23. ožujka u Zadru. All Stars se željelo vezivati za neki sportski događaj, vodilo se računa i o nazočnosti publike, košarkaših autoriteta, medija… svih koji bi jednom takvom događaju dali što višu i kvalitetniju razinu. To je tako bilo ove godine, ali je, možda, najprihvatljiviji termin održavanja ženskog All Starsa treći dan u sklopu F4 košarkaškog Kupa Hrvatske “Ružica Meglaj Rimac” – prvi dan polufinale (petak), drugi dan finale (subota) i treći dan All Stars (nedjelja). I da kao takav uđe u kalendar natjecanja HKS-a te postane tradicija hrvatske ženske košarke koja će je na najljepši način afirmirati i biti joj vjetar u razvojna jedra. Ne dvojimo da će ženski All Stars podržati svi hrvatski ženski košarkaški klubovi i košarkaški radnici u ženskoj košarci i na službenom sastanku u HKS-u kad se o tome bude razgovaralo i kad se bude donosila odluka.

Ove godine iz naprijed navedenih razloga iz dopisa HKS-a nije bilo vremena, ali zato uz dobru volju, koja je iskazana u svim korespodencijama među najvažnijim subjektima za prihvaćanje i organizaciju ženskog All Starsa, ima vremena organizirati ga 2015. godine. Bilo bi to korisno za sve. Za HKS, za sve ženske košarkaške klubove u Hrvatskoj, za afirmaciju hrvatske ženske košarke – za njezino bolje sutra.

Foto: Marija Mazija, trenerica Zadra

2 KOMENTARI

  1. Da nema HKS-a trebalo bi ga izmisliti!Uopće ne sumnjam da će oni i sljedeće sezone imati valjani razlog da se ne organizira ženski All Stars.Recimo baš u planiranom terminu Tonči i Jakimenko npr.buju morali ići na koncert Jasima Stavrosa.

  2. Ma, bravo svima koji su to pokrenuli pa makar ništa ne bilo. Ali, bit će…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime