III. gimnazija iz Zagreba na svjetskom školskom prvenstvu u 3X3 košarci

U Beogradu se od 24. do 28. lipnja 2018. pod pokroviteljstvom FIBA-e održalo svjetsko školsko prvenstvo u 3X3 košarci, a Hrvatsku je predstavljala košarkaška ekipa III. gimnazije iz Zagreba u sastavu: Lucija Marić, Dunja Posavec, Patricija Perić i Petra Ivković.

Ekipe su bile podijeljene u četiri skupine po pet ekipa, a Hrvatska je bila u grupi sa Engleskom, Belgijom, Brazilom, Gruzijom i Turskom. Prvi dan su igrane tri utakmice i zabilježene su pobjede redom protiv Belgije 8:6, Gruzije 17:4 i Brazila 9:7. Drugi dan natjecanja je počeo pobjedom protiv Turske 21:4, a u susretu koji je odlučivao o pobjedniku skupine naše cure su poražene od ekipe Engleske 16:11. Engleska je kasnije postala pobjednik ovog turnira.

Treći dan se igrala 1/8 finala i protivnice su nam je bila ekipa Slovenije. Nažalost, Slovenke su pokazale više i pobijedile rezultatom 16:10. Time je naša ekipa završila takmičenje sa četiri pobjede i dva poraza.

Završni dan je bio rezerviran za ekipne završnice, natjecanju u tricama i košarkaškim vještinama. Naše predstavnice se bile dobre i završnog dana. Patricija Perić zauzela je 2. mjesto u šutiranju trica i za jednu loptu joj je izmaklo 1. mjesto. Finalno pucanje je završilo u “pripetavanju”, jer je rezultat bio 7:7 nakon 13 ispucanih lopti. Dunja Posavec se natjecala u demonstraciji košarkaških vještina, te joj je finale izmaklo za 2 sekunde.

Foto: Ekipa III gimnazije na natjecanju u Beogradu