I Tihana Stojsavljević odlazi iz Novog Zagreba

I druga juniorka Novog Zagreba Tihana Stojsavljević odlučila je promijeniti sredinu. Više neće braniti boje košarkaškog kluba iz Trnskog nego zelenih s Trešnjevke. S trenerom Nemecom je kao kadetkinja prošla dva reprezentativna ljeta – 2012. u Miskolcu u Mađarskoj gdje je Hrvatska osvojila 9. mjesto, a Stojsavljević imala učinak prosječno po utakmici  – 8 minuta na parketu, 2.4 skoka i 1.8 postignutih koševa. Slijedeće godine 2013. na europskom prvenstvu za kadetkinje u Bugarskoj (Varna i Albena) igrala je prosječno 19.3 minute po utakmici, postizala 6.2 koša i imala 8.3 skoka.

Igrajući za Novi Zagreb bila je kadetska prvakinja Hrvatske 2012/2013, prvakinja i MVP regionalne kadetske lige 2012., a ove godine je osvojila s Novim Zagrebom Kup Ružice Meglaj-Rimac. Na pitanje zašto je promijenila sredinu Tihana Stojsavljević nam je odgovorila:

“Odlučila sam se za prelazak u Trešnjevku isključivo radi individualnog rada sa trenerima Nemecom i Filipijem. Mlada sam i klub u kojem se puno radi i trenira odličan je izbor za mene i moj napredak u košarci. Ekipa je mlada i na meni je da se izborim i pokažem. Sve je samo rad. Klubu Novom Zagrebu i njegovoj upravi se zahvaljujem na svemu. Bilo je lijepih i manje lijepih iskustava, ali sve je to jedna velika škola, kako životna, tako i košarkaška. Sada me očekuje reprezentativno ljeto i na to se koncentriram.”

Tihana Stojsavljević je košarkašica s Bogom danim fizičkim predispozicijama. Uporan i stručan rad, na koji je spremna ova mlada djevojka, može joj donijeti puno uspjeha u budućoj karijeri. To joj i želimo.

Dean Nemec, trener Trešnjevke 2009: “Tihana je svakako jedna od najperspektivnijih igračica u Hrvatskoj u generaciji igračica rođenih 1997. i mlađih. S obzirom da u klubu već imamo većinu najboljih igračica iz te generacije, njezin dolazak logična je želja da suradnjom učinimo nju boljom igračicom, a mi također očekujemo da ona svojim igračkim kvalitetama našu ekipu učini boljom i rezultatski uspješnijom. Tihana u svom igračkom razvoju malo kasni za generacijom jer je i kasnije počela sa ozbiljnim treningom i igranjem. Zato treba biti strpljiv i smiren u radu s njom i rezultati će sigurno doći kako u njenom individualnom napredovanju tako i u njenom doprinosu našoj ekipi. Općenito drago mi je da igračice prepoznaju kvalitetu rada i razvoja koje im mogu pružiti u Trešnjevci zajedno sa kolegom Matejom Filipijem. Tihanin dolazak u slijedećoj sezoni i ljestvicu rezultatske uspješnosti postavlja malo iznad ovogodišnjih rezultata kluba, ali to je logičan put u razvoju naše mlade ekipe u cjelini.”

Foto: Tihana Stojsavljević (8) u reprezentativnom  dresu / fibaeurope.com