I Ružica Džankić stigla do finalne serije

Nakon što su do sada finalnu seriju izborile Marija Režan u Češkoj i Ana-Marija Begić u Švedskoj, to isto pošlo je za rukom još jednoj našoj reprezentativki – Ružici Džankić u rumunjskom prvenstvu i njenom klubu Sepsi Sic. Evo pregleda što se europskim nacionalnim prvenstvima zbivalo prošlog tjedna.

ČEŠKA – Prvu finalnu utakmicu ZVZ Praha Marije Režan igra protiv KP Brna 25. travnja

NJEMAČKA – U prvoj polufinalnoj utakmici Keltern je bio bolji od Marburga, a naša Carmen Miloglav igrala je 25 minuta, postigla 6 koševa, 5 sk, 2 as i 7 valorizaciju.

ITALIJA – Napoli Dubravke Dačić uspio se plasirati u polufinale gdje ga čeka Familia Schio 21. travnja. Dačić je u utakmici koja ih je odvela u polufinale igrala 23 minute, postigla 8 koševa, 5 sk, 1 as i 8 valorizacija.

POLJSKA – Igrana je 1. polufinalna utakmica Wisla Krakow – CCC Polkowice. Antonija Sandrić i Polkowice su stekle prednost na gostujućem parketu i tako izborili vrlo vrijednu startnu pobjedu. Sandrić je igrala samo 3 minute, nije se upisala u strijelce, a imala je valorizaciju -2.

RUMUNJSKA – Cluj – Sepsi SIC 59:87 (Džankić – 11 min., 3 koša, 3 sk, 2 as, 5 valorizacija) Ovom utakmicom aktualne rumunjske prvakinje i Ružica Džankić izborili su finale u kojem ih čeka ekipa Satu Mare.

SLOVAČKAEmilija Podrug je bila iznimno raspoložena za igru i bila najbolja na utakmici za 3. mjesto protiv Samorina. Pobijedili su 67:46, a Podrug je za 29 minuta postigla 12 koševa, 12 skokova, 5 as s izvrsnom valorizacijom, najboljom na utakmici, 26. Tako je double-doubleom završila prvenstvo, a njezine Pieštanske Cajky osvojile su treće mjesto.

ŠPANJOLSKA – Gipuzkoia Ive Brkić nije uspjela u četvrtfinalnim susretima eliminirati Mann Filter. Međusobnim skorom 2:1 za Mann, Brkić i Gipuzkoa završili su španjolsko prvenstvo.

ŠVEDSKAAna-Marija Begić i njezin Udominate Basket igraju finale u kolijevci švedske košarke, gradu Lulei, protiv istoimene ekipe. Prva utakmica je 18. travnja. Lulea je aktualni prvak Švedske.

Još uvijek nisu počela doigravanja u Sloveniji (Slonjšak i Marić) i Grčkoj (Mazić), a u Turskoj kreće 24. travnja, i od cura koje imaju hrvatsko državljanstvo četvrtfinalne utakmice play-offa izborila je samo Shawonte Zellous.

Foto: Ružica Džankić je treća naša košarkašica koja će igrati finale/fiba.com