I druga pobjeda mlade reprezentacije Hrvatske

Hrvatska je izborila i drugu pobjedu u grupnoj fazi natjecanja Europskog prvenstva B Divizije koje se igra u Prištini. Pobijedili su Izrael 58:49 u jednoj utakmici koja nije plijenila ljepotom. Hendikep je što je jučer ozljeđena Ana Haklička, a svo vrijeme u igri je trenerica Vedrana Grgin Fonseca držala Anđelu Katavić, Karlu Erjavec i Josipu Pavić, naše tri najpotentnije mlade reprezentativke koje su i nosile igru Hrvatske i bile najbolje na utakmici. Svoju minutažu u ovoj utakmici vrlo dobro je iskoristila Gabrijela Grizelj. U svemu je ipak najvažnija pobjeda, ali sada dolaze i puno teže utakmice u kojima će se igra morati podignuti na višu i organiziraniju razinu. Sigurno je da u novu skupinu E Hrvatska prenosi dva boda, a tko će joj biti sljedeći protivnici, uz Irsku, pokazat će sutrašnja utakmica između Ukrajine i Velike Britanije.

Hrvatska – Izrael 58:49 (19:15, 17:13, 14:17, 8:4)

  • Hrvatska: Katavić 12, Erjavec 13, Miše 0, Sorić -, Haklička -, Pavić 17, Vojtulek 6, Grizekj 10, Skorić 0, Maršić -, Štrk -, Mihaljević -.

Hrvatska opet, kao ni u prvoj utakmici protiv Islanda, nije dobro ušla u utakmicu. Puno nesigurnosti, promašaja, tehničkih pogrešaka u igri (previše izgubljenih lopti) ali i sa skromnim ukupnim šutom u cijeloj utakmici (oko 30 posto). No, Hrvatska je imala izrazitu nadmoć pod koševima u liku Josipa Pavić i Ane Vojtulek i sada dok ne funkcionira šut, igra na njih bila je dobitna varijanta u kojoj se sa 17 koševa i 19 skokova istaknula Josipa Pavić. Ana Vojtulek je imala 11 skokova – Hrvatska 55 ukupno u odnosu na 38 izraelskih.

Foto: Pavić je sa double-double postignučem bila prvo ime utakmice /fiba.basketball.com