I Antonija Sandrić s Polkowicama stigla do finala

Četvrta naša košarkašica koja će se sa svojom inozemnom ekipom naći u finalu jednog europskog nacionalnog prvenstva je Antonija Sandrić. Ona će sa CCC Polkowicama igrati finalne utakmice poljskog prvenstva jer su u polufinalu bile bolje u tri utakmice protiv Wisle iz Krakowa.. Podsjetimo da je to najprije sa USK Prahom osigurala Marija Režan u Češkoj, Ana-Marija Begić sa Udominate Basketom u Švedskoj i Ružica Džankić u Rumunjskoj sa Sepsi SIC ekipom.

Za Ana-Mariju Begić i Ružicu Džankić finalne serije su započele. Dvije finalne utakmice Begić i njezin švedski klub Udominate Basket odigrale su protiv aktualnih prvakinja Švedske ekipe Lulea. Prednost domaćeg terena ima Lulea, a trenutni omjer je 1:1.

  • Lulea – Udominate Basket 89:82 (Begić – 21 minuta, 19 koševa, 4 sk, 1 as, 1 bl, 14 valorizacija) 1:0
  • Udominate Basket – Lulea 98:73 (Begić – 25 minuta, 5 koševa, 6 sk, 6 as, 9 valorizacija) 1:1

Sepsi SIC Ružice Džankić, koji ima prednost domaćeg terena,  poveo je u finalnoj seriji 1:0 pobjedom na svom parketu protiv ekipe Satu Mare.

  • Sepsi SIC – Satu Mare 76:46  (Džankić – 13 minuta, 6 koševa, 3 sk, 1 bl, 6 valorizacija) 1:0

Marija Režan prvu finalnu utakmicu prvenstva Češke igra 25. travnja protiv KP Brna, a Antonija Sandrić i njezina poljska ekipa CCC Polkowice čekaju pobjednika pete polufinalne utakmice Artego – Sleza Wroclaw koja se igra 22. travnja.

Foto: Antonija Sandrić i CC Polkowice čekaju tko će im biti protivnik u finalnoj seriji prvenstva Poljske /fiba.com