Hrvatske protivnice u kvalifikacijama za EuroBasket 2023.

Trener ženske reprezentacije Bugarske Stefan Mihailov objavio je imena 15 košarkašica s kojima će krenuti u kvalifikacije za EuroBasket 2023. i to utakmicom protiv Hrvatske u četvrtak, 11. studenog, u 19 sati, u Botevgrad Areni. Na popisu su: Georgana Ivanova, Karina Konstantinova, Violina Kočeva, Radostina Hristova, Hristina Ivanova, Dimana Georgieva, Viktorija Stojčeva, Tsvetomira Šarenkapova, Iva Kostova, Jaklin Zlatanova, Mikaela Damyanova, Hristina Tyutyundžieva, Deana Stojanovska, Borislava Hristova i Teodora Dineva.

Druge protivnice Hrvatske za sudjelovanje na Europskom prvenstvu 2023. godine u Izraelu i Sloveniji su aktualne prvakinje Europe, reprezentacija Srbije, s kojom će Hrvatska igrati u Zaboku, 14. studenoga s početkom u 18 sati. Tom utakmicom Srbija kreće u obranu naslova prvakinja Europe, a izbornica Marina Maljković za tu utakmicu pozvala je 15 kandidatkinja i to: Sašu Čađo, Ivon Anderson, Nevenu Jovanović, Tinu Krajišnik, Draganu Stanković, Aleksandru Crvendakić, Katarinu Zec, Jovanu Nogić, Minu Đorđević, Ivanu Katanić, Teodoru Turudić, Ivanu Racu, Mašu Janković, Sofiju Olić i Višnju Stefanović.

Ponovimo još jednom da se 38 reprezentacija bori za 14 mjesta na EuroBasketu 2023. godine, gdje će se naći pored domaćina Izraela i Slovenije. Plasman će iz kvalifikacija osiguratin deset pobjednika skupina i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

ŽENSKA KOŠARKA/tb