Hrvatske juniorke poražene od Belgije

U drugoj utakmici na prvenstvu Europe Hrvatska je doživjela poraz od aktualnih juniorskih prvakinja Europe, ekipe Belgije.

Hrvatska – Belgija 56:67 (10:16, 16:15, 11:23, 19:13)

  • Hrvatska: Perko 3, Miše 0, Lazić 9, Bilić 9, Ćurić 6, Mandić 9, Mühl 12, Zadro 0, Kostić 11, Mihić 5, Savuč 0, Jurić 1. Trener: Dean Nemec, pomoćni trener: Gjuro Simon

Hrvatska nije dobro ušla u utakmicu i već je sredinom prve četvrtine Belgija vodila 11:2. Belgijanke su uglavnom kao forte svoje igre u utakmici s Hrvatskom  igrale s brzim protokom lopte i šutom za tri poena. Sve je u početku mirisalo na debakl jer su Hrvatice s druge strane imale aktualne prvakinje Europe, ali su se ipak konsolidirale i prvo poluvrijeme završile rezultatom 26:31. Za konačan rezultat utakmice presudna je bila treća četvrtina koje su Belgijanke superiorno dobile 23:11. Sva nastojanja Hrvatske da u posljednjoj četvrtini dostignu Belgijanke nisu uspjela. Mada su u jednom trenutku Belgijanke vodile i sa plus 21 košem razlike, naše košarkašice su uspjele smanjiti razliku i utakmicu završiti s podnošljivih minus 11. Hrvatska je odigrala solidnu utakmicu i pokazala da se može nositi i sa najboljima u Europi. Belgija je bila bolja u skoku, pogotovo u napadačkom skoku. Kod Hrvatske opet su bile najbolje Mühl i Kostić. Hrvatska sutra u skupini A igra utakmicu protiv Švedske.

Foto: Nika Mühl je bila najefikasnija i protiv Belgije / fiba.com