Hrvatske juniorke poražena od Italije, sljedeći protivnik najvjerojatnije Rusija

Hrvatska juniorska reprezentacija je u trećoj utakmici Europskog prvenstva u skupini poražena od Italije dvadeset koševa razlike. Hrvatice su tek u trećoj četvrtini bile rezultatski poravnate sa našim susjetkama iz Italije, a sve ostalo pripalo je njima. U prvoj su imali pet koševa viška, u drugoj šest i u posljednjoj četvrtoj najviše – 9 koševa. U reprezentaciji Hrvatske bolje i efikasnije od ostalih bile su Ana Mandić sa 16 koševa i Mia Vukšić s 15.
Hrvatska – Italija 60:80 (18:23, 10:16, 15:15, 17:26)
  • Hrvatska: Vukšić 15, Poljac 1, Bilić 2, Haklička 0, Savić 7, Muhl 2, G.Grizelj 6, Mandić 16, Bošnjak 5, P.Jurić 0, J.Jurič 4, Ćurić 2.
  • Italija: Stroscio 0, Orsili 9, Nativi 6, Gilli 14, Natali 15, Leonardi 0, Pastrello 5, Spinelli 12, Panzera 13, Rosini 0, Savatteri 0,  Nasraoui 6

Što slijedi dalje? Prema propozicijama natjecanja skupina A križa se sa skupinom B i već sada je izvjesno da će Hrvatska natjecanje u skupini završiti na trećem mjestu sa jednom pobjedom i dva poraza. Kao trećeplasirana ekipa iz skupine A igrat će sa drugoplasiranom reprezentacijom skupine B, a to bi po svemu sudeći mogla biti Rusija koja kao i Srbija u B skupini ima po tri boda i po jednu neodigranu utakmicu. Manje je izvjesno da Srbija može večeras pobijediti do sada neporaženu Mađarsku kao što je izvjesno da će Rusija puno lakše dobiti Bjelorusiju. No, hoće li se ove kalkulacije i potvrditi, treba sačekati završetak utakmice B skupine Bjelorusija – Rusija koja počinje večeras u 20 sati i 45 minuta.

Krešimir Dabić/Tihomir Begić

Foto: Zadranka Ana Mandić opet je bila najbolja / fiba.basketball.com