Hrvatske juniorke pobijedile Mađarsku na EP u Celju

Hrvatska je večeras igrala puno bolje nego u prethodnim utakmicama i dobila vrlo važnu utakmicu protiv Mađarske od koje je u pripremnom razdoblju dva puta izgubila. No, ova pobjkeda bila je biti ili ne biti za obje ekipe. Hrvatsku je pobjeda vratila u krug kandidata za četvrtfinale, a Mađarsku poprilično udaljila.

Mađarska – Hrvatska  52:56 (16-17 14-19 9-14 13-6)

  • Mađarska: Studer 4,Böröndy 5, Weninger 3, Kiss 6, Toth 9, László -, Kádár -, Kuttor 0, Kocsis -, Dubei 18, Török -, Aho 7.
  • Hrvatska: Brnas -, Belošević 3, Slonjšak 12, Silov 0, Erjavec 2, Šimunić 0,. Dojkić 27, Stojsavljević 2, Skorić 0, Kelava 10, Nimac -, K.Trehub -.

Ivana Dojkić je sa double-double učinkom predvodila Hrvatsku u pobjedi nad Mađarskom. Postigla je 27 koševa i napravila 13 skokova. Double-double učinak imala je večeras i Anita Kelava (10 koševa i 11 skokova). Obrana joj je i do sada bila solidna, a večeras se i napadački i realizatorski popravila što se odmah osjetilo i na igri cijele ekipe. Isto se očekuje i od Tihane Stojsavljević te Vodičanki Josipe Silov i Lucije Skorić za još uvjerljiviju Hrvatsku.. Iva Slonjšak postigla je 12 koševa. Sutra Hrvatska igra protiv Slovenije.

Foto: Kelava (13) i Dojkić (10) večeras su predvodile Hrvatsku u važnoj pobjedi nad Mađarskom / fibaeurope.com