Hrvatske juniorke A Diviziju potvrdile zlatom u Sofiji

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija svoj ulazak u A Diviziju večeras je potvrdila zlatom. U finalnoj utakmici B Divizije Europskog prvenstva, koje se igralo u Sofiji, uvjerljivo je pobijedila Lexembourg 93:66.

Odličan nastup imala je Petra Božan, koja je u finalu upisala 20 poena, 11 skokova i 4 asistencije. Nju je dodatno razveselio podatak da je ušla u prvu petorku ovog prvenstva. Impresivni doprinos u utakmici za naslov dale su konstantno dobra Lucija Banović i danas posebno hrabra i odlučna Nina Novak koje su postigle 25 odnosno 21 koš.

Hrvatice su očitale košarkašku lekciju Luxembourgu iz čijih redova dolazi najbolja juniorka prvenstva u Sofiji Faith Ehi Etute, koja se morala zadovoljiti srebrom kao i njezine suigračice.

Hrvatska – Luxembourg 93:66 (34:24, 19:16, 17:10, 23:16) – FINALE

  • Hrvatska: Bižan 20, Novak (c) 21, Brtan 0, Pirjak 11, Jakšić 4, Bešlić 4, Kokolić 3, Valčić 3, Banović 25, Maričević 0, Međugorac 2. Trener: Dean Nemec, pomoćni treneri: Marin Mijaljević i Nataša Mikuš
  • Kompletnu statistiku možete vidjeti ovdje.

Izvrstan nastup Hrvatske, zlato oko vrata, ali tek sada slijede obveze i pripreme za puno jaču Diviziju A. Treba sačuvati generaciju na okupu i uporno nastaviti raditi i na individualnom i na timskom planu kako bismo što zreliji, spremniji i znaniji igrali u elitnom europskom društvu. O tome ćemo nekom drugom prilikom, a sada – slavite!

Juniorke Hrvatske slave i vesele se nakon osvojenog prvog mjesta u Sofiji i ulaska u elitnu europsku A Diviziju/ fiba

ČESTITAMO HRVATSKOJ JUNIORSKOJ REPREZENTACIJI NA OSVOJENOM PRVOM MJESTU I ULASKU U EUROPSKU A DIVIZIJU

Boris Kosač/Tihomir Begić

Foto: Pobijedili sve protivnike na putu do 1. mjesta u Sofiji/ fiba