Hrvatska U20 otputovala u Izrael na europsko prvenstvo B Divizije

Mlada reprezentacija Hrvatske (U20), pod ravnanjem glavne trenerice Linde Antić Borak, otputovala je u Izrael (Eilat) gdje će nastupiti u europskoj B Diviziji na Europskom prvenstvu koje je na rasporedu od 8. do 16. srpnja. Hrvatska igra u skupini B zajedno s domaćinom Izraelom, Bjelorusijom, Rumunjskom, Irskom i Velikom Britanijom.

– Baš sam neki dan održala sastanak s curama i zaključili smo da se na nas baš ne računa ozbiljno. Jest da smo malo okrnjeni, ali ja vjerujem u ovu ekipu. Djevojke su fenomenalne, jako su pozitivne i pravu su klapa. Oduševljena sam njima, pravi je gušt voditi ovu ekipu. Ono što mogu obećati, odnosno ono što smo si sami obećali, jest da se s Europskog prvenstva vratimo s dostojanstvom, da si nakon njega možemo pogledati u oči jedni drugima, a to se može samo ako se, kako se kaže, ostavi srce na terenu – kazala je Antić Borak za šibenski portal uoči puta u Izrael.

Na put su otputovali: Josipa Silov, Ana Petrak, Matilda Sorić, Anđela Strize, Valentina Šimunić, Anita Kelava, Andrea Marić, Katarina Trehub, Lea Hajdin, Iva Belošević, Iva Ilić i Tihana Stoisavljević. Stručni stožer čine: trenerica Linda Antić Borak, pomoćna trenerica Iva Borović, kondicijski trener Josip Vučko i fizioterapeut Slaven Periša.

Prelistavajući povijest hrvatske reprezentativne ženske košarke došli smo do podataka da je Hrvatska U20 reprezentacija prvi put oformljena 2000. godine i na prvenstvu Europe od 12 ekipa bila je šesta. Tad su za Hrvatsku nastupile: Ivana Jurčević, Anđa Jelavić, Maja Mažar, Branka Vukičević, Ana Ivanišević, Božena Erceg, Ana Roca, Matea Pender, Milijana Maganjić, Nikolina Pender, Ivana Stojković i Petra Štampalija.

Foto: Hrvatska U20 reprezentacija u Zračnoj luci “Dr. Franjo Tuđman” u Zagrebu pred odlazak u Izrael /fb