Hrvatska u osmini finala protiv Mađarske

Neočekivana pobjeda Italije protiv aktualnih europskih juniorskih prvakinja, reprezentacije Belgije, Hrvatskoj je donijela treće mjesto u A skupini i Mađarice za protivnice u osmini finala Europskog prvenstva u Udinama. Utakmica se igra sutra, 8. kolovoza, u 14.15 sati, a moći ćete je izravno pratiti na našoj stranici i službenom Youtube kanalu FIBA-e. Evo kompletnih parova osmine finala prvenstva Europe za juniorke:

  • Mađarska – Hrvatska (14.15 sati)
  • Češka – Irska (14.15)
  • Italija – Njemačka (16.30)
  • Francuska – Bosna i Hercegovina (16.30)
  • Španjolska – Poljska (18.45)
  • Rusija – Srbija (18.45)
  • Belgija – Slovenija (21.00)
  • Latvija – Švedska (21.00)

Evo i nekih statističkih podataka o našoj reprezentaciji. Od 16 njih po asistencijama smo drugi najbolji, po blokadama treći kao i po double-double postignućima. Individualno Nika Mühl je nakon završetka natjecanja po skupinama sa 15 asistencija najbolja asistentica prvenstva. Ona i Lucija Kostić najviše su minuta provele na parketu – Nika 92, a Kostić 88 minuta. Mihaela Lazić je sedma najbolja juniorka prvenstva po osvojenim loptama. Viktorija Ćurić je treća najbolja blokerica prvenstva. Najviše izgubljenih lopti od naših ima Nika Mühl (osma na prvenstvu) i deseta po napravljenim prekršajima. Ime Lucije Kostić najspominjanije je ime jedne juniorke Hrvatske u statističkom vrhu prvenstva. Ona je 16. najbolji strijelac sa 32 koša, deseta po asistencijama, po uspješnosti izvođenja slobodnih bacanja i po indeksu učinkovitosti, a 18. najbolja skakačica prvenstva.

Utakmica osmine finala sa našim sjevernim susjedima neće biti ni malo laka, ali vjerujemo kako naša reprezentacija ima dodatne snage, i fizičke i psihološke, utakmicu odigrati kvalitetno i na svojevrsnom sportskom raskrižju za gore ili dolje ipak krenuti prema vrhu i četvrtini finala što im, naravno, želimo.

Foto: Slijedi Mađarska – Perko, Bilić, Miše, Mihić i Ćurić s klupe bodre svoje suigračice na parketu / fiba.com