Hrvatska u Osijeku kuje plan za pobjedu protiv Nizozemske

Sportska dvorana Vijuš u Slavonskom Brodu - atmosfera kakva se samo poželjeti može (s utakmice Hrvatska - Francuska)
Sportska dvorana Vijuš u Slavonskom Brodu – atmosfera kakva se samo poželjeti može (s utakmice Hrvatska – Francuska)

Još ćemo jednom ovaj tekst započeti fotografijom za pamćenje, ambijentom za pamćenje jer takvo što ženska košarkaška reprezentacija Hrvatske nije doživjela. Po slobodnim procjenama oko tri tisuće gledatelja bodrilo je naše cure, nagrađivalo svaki njihov dobar potez protiv ne bilo koga nego aktualnih viceprvakinja Europe – reprezentacije Francuske. Poraz od devet koševa razlike od Francuske zasjenila je sjajna atmosfera u Vijušu na čije tribine više nije mogla ni igla stati, ali isto tako i jedan novi karakter naših cura da svakoga respektiraju ali nikoga se ne boje. Pa ni velike Francuske. Bolje bi bilo da nismo, ali i to što smo promašili neke zicere svojevrsna je škola za ubuduće da se ziceri protiv velikih ne smiju promašivati jer kazna stiže brzo. No, Slavonski Brod je sve to zasjenio svojom organizacijom i fantastičnim odzivom publike, konačno pokazanim jedinstvom i jasnim stavom da je najodgovornijim ljudima u Hrvatskom košarkaškom savezu stalo do hrvatske ženske košarke.

Osijek je pred nama i Nizozemska u srijedu i koja sreća da na koncu za nas ne bude odlučujući kiks u Amsterdamu. Također vjerujemo da će i osječka publika biti na visini i nositi naše košarkašice do pobjede veće od devet koševa razlike. Ili pak najveće moguće jer tko zna – možda i koševi budu odlučivali. Idemo, Osječe i Osječani, poduprijeti našu reprezentaciju pa nek odlučna utakmica za naš plasman na EuroBasket 2017. bude upravo utakmica u sportskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku. Stručni stožer i cure su od jučer u slavonskoj metropoli, danas će ih nakon jutarnjeg treninga primiti gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić, a utakmica je u srijedu 24. veljače s početkom u 19.00 sati. Dan prije bit će konferencija za medije uoči kvalifikacijske utakmice za EuroBasket 2017 protiv Nizozemske – 23. veljače 2016. u Osijeku, u sportskoj dvorani Gradski vrt, s početkom u 12.30 sati a na pitanja novinara odgovarat će izbornik Braslav Turić, naš centar Marija Režan i team managerica Sandra Mandir.

U stožeru hrvatske reprezentacije vjeruju u djevojke i njihovu snagu. Pomoćni trener Ivan Meheš koji se najviše brine protivničkim ekipama, zadužen je za vrlo važan dio – skauting, uvjeren je kako ova Hrvatska može protiv Nizozemske:

– Posložit ćemo ekipu tako da dobijemo utakmicu i nadoknadimo ovu razliku s kojom smo izgubili u Nizozemskoj. Vjerujem da ćemo je što bolje i što kvalitetnije odraditi. Ne bojim se nikoga niti se bojim da ćemo utakmicu izgubiti ali moramo dati puno snage, puno energije od prve sekunde i rezultat će sigurno doći – rekao je Meheš.

Utakmicom u Osijeku bit će završen drugi kvalifikacijski krug nakon kojeg bi moglo dosta stvari biti jasnije što se tiče plasmana na EuroBasket 2017. u Češkoj. Podsjetimo da tamo izravno idu prvoplasirane ekipe iz devet kvalifikacijskih skupina i šest najboljih drugoplasirani ekipa iz tih skupina.

Foto: Hrvatska (seniorke) na utakmici u Slavonskom Brodu /fb