Hrvatska večeras u Slavonskom Brodu igra treću kvalifikacijsku utakmicu protiv Bugarske

Večeras (srijeda, 18. lipnja) s početkom u 19 sati, u slavonskobrodskoj sportskoj dvorani Vijuš seniorska reprezentacija Hrvatske odigrat će uzvratnu utakmicu protiv Bugarske. Nažalost, bez Nine Premasunac u svojim redovima, koja će ipak morati na artroskopsku operaciju koljena. Ana Lelas vuče ozljedu tetive, a Mirna Mazić ima problema s leđima, no nastupit će. Ova utakmica još je jedna prilika da naše košarkašice zabilježe novu pobjedu, jer su favoritkinje u ovoj utakmici, ali više od svega da dobrom igrom poprave dojam iz utakmice protiv Izraelki pred slavonskobrodskom publikom ali i hrvatskom sportskom javnosti i steknu samopouzdanje uoči revanša u Izraelu 22. lipnja, kojom utakmicom će i završiti kvalifikacije za sudjelovanje na Europskom prvenstvu 2015. u Mađarskoj i Rumunjskoj.

– Znamo što nas čeka i nema kalkulacija, izjavila je za Sportske novosti Jelena Ivezić. Znamo koliko je ta pobjeda važna i da se s njome približavamo na korak do EP. To moramo dobiti.

Očekujemo odličan nastup naših djevojaka i potvrdu favoritske uloge na parketu, a potom zasluženi odmor ili pak sklapanje angažmana za slijedeću sezonu onih košarkašica koje to do sada nisu napravile. Kako saznajemo iz pouzdanih izvora za našu u ovom kvalifikacijama najefikasniju košarkašicu Jelenu Ivezić zainteresirani su klubovi iz Italije, Rusije i Turske, a koja će joj biti destinacija za slijedeću sezonu uskoro ćemo točno saznati.

Inače utakmicu iz Slavonskog Broda Hrvatska – Bugarska izravno prenosi TV SportKlub 3, na istom kanalu je repriza sutra u 5.00 sati, a na SportKlubu 1 također sutra u 8.30.

Foto: Hrvatska / fibaeurope.com