Hrvatska pobijedila Slovačku i sačuvala status člana europske Divizije A

Možemo odahnuti konačno. Veliki teret pao je s leđa trenera Braslava Turića i Gorana Šućurovića i kompletne juniorske reprezentacije Hrvatske. Cilj je ostvaren – sačuvan je status europskog člana Divizije A. Bilo je vraški teško, plesalo se po rubu puna tri dana – još od Portugala, ali konačno se može kazati da je ovaj naraštaj, pa ma koliko se u njega sumnjalo ili ga se osporavalo, sačuvao Hrvatskoj elitni europski košarkaški  status i na taj način omogućio nekim novim curama Hrvatske koje će obući juniorski dres dogodine da ga nose i u njem se bore u najboljem društvu europskih junorskih reprezentacija.

Hrvatska – Slovačka  52:47 (12:14 11:11 14:13 15:9)

  • Hrvatska: Pleš 6, Butina 16, Sarjanović -, Rački 7, Matijević 6, Chiabov 12, Periša 0, Miličević 0, Jurjević -, Pračuk -, Mršić -, Bura 5. Trener: Braslav Turić
  • Slovačka: Dudásová 18, Urbaniova 3, Ondrejkova 2, Matuskova -, Hadacova 2, Piperkova 0, Machova 2, Páleníková 8, Lavríková 0, Zarevúcka -, Filickova 12 , Vaigl -. Trener: Marian Matyas

Opet je najefikasnija na utakmici bila naša najbolja juniorka na ovom prvenstvu Inja Butina sa 16 koševa a najbolju partiju pružila je Antonija Chiabov koja je i danas ostvarila double-double učinak. Postigla je 12 koševa i 11 skokova. Odlična je bila posebno u obrambenim zadacima Katarina Matijević sa 10 skokova i 6 koševa kao i druge dvije članice Turićeve prve postave Matea Pleš (6 koševa, 7 skokova i 2 asistencije) te Lana Rački (7 koševa i 3 asistencije uz 1 skok) i tricu kada je bilo najpotrebnije.

1 KOMENTAR

  1. Veliki BRAVO za trenera Turića i njegovog pomočnika Šućurovića i naravno sve
    igračice!
    Opstanak je ono što se jedino tražilo od ove reprezentacije prije početka
    EP!Ovakva prvenstva su naporna do bola (9 utakmica u 11 dana) i za jače i zdravije reprezentacije nego je bila naša pa si mogu misliti koliko su nakon svega iscijeđeni(fizički i psihički) treneri i igračice.Ispunjenje primarnog cilja sigurno će im svimapomoći da se što prije oporave i vrate u normalu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime