Hrvatska reprezentativka Iva Brkić ozlijedila Ahilovu tetivu

Kapetanica seniorske reprezentacije Hrvatske Iva Brkić, koja nastupa za španjolsku prvoligašku ekipu Zamarat ozlijedila se u subotnjoj utakmici mnogo teže nego se u prvi mah mislilo. U jednom vraćanju u obranu, kod rezultata 15:8 za Zamarat i 50 sekundi prije kraja prve četvrtine, Brkić je osjetila bol u lijevoj nozi pa je uz pomoć suigračica i stručnog tima Zamarata iznesena s parketa.

Kad se saznala dijagnoza da se radi o ozljedi Ahilove tetive, vratila se iz Španjolske u Zagreb gdje je u srijedu u Traumatološkoj bolnici u Zagrebu uspješno operirana. Što će ova ozljeda značiti za njezinu karijeru pokazat će rehabilitacija zbog koje se i odlučili za operaciju u Zagrebu a ne u Madridu kakva je opcija postojala. Prema mišljenju stručnjaka rehabilitacija bi mogla potrajati najmanje pola godine.

Iva Brkić (ex Ciglar) osoba je koja izuzetno voli košarku, koja je s velikom radošću i voljom prihvatila povratak u seniorsku reprezentaciju Hrvatske među znatno mlađe košarkašice i koje je kao kapetanica pobjednički vodila kroz prvi krug kvalifikacija za EuroBasket 2021. godine. Sudionica je Olimpijskih igara 2012. u Londonu, a boje Hrvatske branila je na europskim prvenstvima 2011., 2013. i 2015. godine.

Poniknula je u Medveščaku, zatim je bila na Sveučilištu u Floridi, a po povrtku iz SAD u Europu uspješnu karijeru je gradila u slovenskom Merkuru Celje, mađarskom Szegedu, ruskom Spartaku Sankt Peterburugu, mađarskom UNI Seat Gyoru, francuskom Perpignanu, Novom Zagrebu pa zatim opet u Mađarskoj u Sopronu i na kraju španjolskim ekipama Gipuzkoi i Zamaratu.

Portal ŽK našoj reprezentativki Brkić želi uspješan oporavak.

Tihomir Begić

Foto: Trenutak kada našu reprezentativku Brkić suigračice iznose s terena/screenshot