Hrvatska rasturila Talijanke, sutra protiv Budimpešte u finalu

Hrvatska U15 reprezentacija rasturila je Talijanke izrazito superiornom igrom, posebno u drugom poluvremenu.

Hrvatska – Stellazzurra Basket Academy 139:48 (34:13, 23:12, 40:13, 42:10)

  • Hrvatska: Lokica 10, Pavić 11, B.Perić  18, P.Perić 17,  Krnic 14, Ivas 4, Šimić 11, Jurić 14, Muhl 21, Ostojić 10, Poljac 5, Rimac 4. Trener: Dražen Rimarčuk, pomoćni trener: Marin Mijaljević

Osamdeset i dva koša postigle su naše košarkašice samo u drugom poluvremenu. U prvom 57 – više nego Talijanke u cijeloj utakmici. Sve to govori o brzoj i efikasnoj igri naših djevojčica među kojima je s 21 košem efikasnošću prednjačila Hana Muhl. Osim nje još osam naših U15 reprezentativki imalo je dvoznamenkastu realizaciji – Božena Perić 18, Patricija Perić 17, Iris Krnic i Petra Jurić po 14, Nikolina Pavjć i Emanuela Šimić po 11 te po 10 Nika Lokica i Marta Ostojić. Ovom trećom pobjedom Hrvatska je bez poraza osigurala prvu poziciju u A skupini i sutra će u 10,30 sati igrat finalnu utakmicu sa prvoplasiranom ekipom B skupine a to je selekcija Budimpešte koja je kao i Hrvatska dobila sve tri utakmice u skupini uvjerljivo kao i Hrvatska.

– Bez obzira na rezultat u sutrašnjem finalu, turnir je poslužio svojoj svrsi jer smo dobili priliku da vidimo cure koje smo imali na okupljanju u osmom mjesecu, te procijenimo koliki je njihov napredak i na čemu još moramo raditi. Isto tako svaki dan proveden skupa nam pomaže u stvaranju timskog duha, kemije, te želje za bavljenjem košarkom i igranjem za reprezentaciju. Osobno mi je drago vidjeti da je velika većina djevojaka pokazala veći ili manji napredak od ljetnih mjeseci, te se radujemo sutrašnjem finalu i narednim turnirima u 2017. godini. Trenutno smo jedina nacionalna selekcija ovdje, tako da sami rezultati i nisu neko mjerilo, ali pristup djevojaka i njihovo izvršavanje zadataka koje stavljamo pred njih jest. Na kraju bismo pohvalili organizatore turnira koji su učinili sve da nam boravak u Mađarskoj bude ugodan – rekao je ekskluzivno za naš portal kasno sinoć pomoćni trener reprezentacije Marin Mijaljević.