Szombathely – mađarski grad domačin Hrvatskoj u prvom krugu EuroBasketa 2015.godine

Već gotovo cijeli mjesec dana ljubitelji ženske košarke mogu kupovati ulaznice za najznačajniju smotru europskih reprezentacija – EuroBasket 2015. za žene, europsko prvenstvo koje će se od 11. do 28. lipnja održati u Mađarskoj i Rumunjskoj. Prvi krug natjecanja, utakmice po skupinama, održat će se u mađarskim gradovima Sopron i Szombathely i rumunjskim gradovima Oradea i Temišvar.

Ono što najviše zanima ljubitelje košarke u Hrvatskoj je informacina da će mađarski grad Szombathely biti domaćin reprezentaciji Hrvatske, odnosno skupini C  u kojoj su još Velika Britanija, Latvija, Rusija i Srbija. Cijena ulaznice po utakmici u Areni Savariji, u kojoj će se igrati utakmice, je 4 eura ili 17 eura za cjelodnevni program. Imajući u vidu blizinu ovog mađarskog grada Hrvatskoj, za očekiivati je određeni navijački interes i ljetni odmor proveden uz našu reprezentaciju u Szombathelyju.

U drugom krugu, koji će se igrati u mađarskim gradovima Gyor i Debrecen, dnevna ulaznica je 6 eura, a 15 za kompletan program. Kad najbolji stignu do Budimpešte, navijači će opet moći kupiti ulaznice za sve utakmice od četvrtfinala pa nadalje po cijeni 28 eura, ili 8 eura za četvrt-finale, 9 eura za polufinala i 10 eura za finalnu utakmicu.

Ulaznice za igre u Mađarskoj mogu se kupiti od jegyed.hu, a ulaznice za utakmice u Rumunjskoj od eventim.ro.

Foto: Hrvatska koja je kroz dodatne kvalifikacije stigla do EuroBasketa 2015. / Snimio: Ivan Salantić